Nieuws Horeca

Mycapa.city: gratis horeca-reserveringsapp ideaal na registratie-verplichting bezoekers

Nog geen uurtje na de persconferentie-Rutte met verscherpte coronamaatregelen voor de horeca, werden we al gewezen op de nieuwe en plots heel actuele webapp mycapa.city. Alle horecazaken kunnen gebruik maken van dit gratis, realtime reserveringssysteem om conform de wettelijke richtlijnen de maximale bezetting uit hun zaak te halen. Het non-profit initiatief wil de komende maand duizenden cafés zich aan laten sluiten. En dat is nodig ook: per vandaag 10 augustus is het verplicht om te vragen naar de contactgegevens van de bezoekers in je horeca-zaak.

Van onze redactie 6 augustus 2020

Laatste update: 10 augustus 2020 00:00

Horeca reserveringsapp coronacrisis

Vijf van de tien horecazaken staat in de boeken als klein- en middenbedrijf dat vaak nog nooit met een reserveringssysteem heeft gewerkt. mycapa.city introduceert voor deze groep, die nu genoodzaakt is om reserveringen aan te nemen via een betaald boekingsplatform, een gratis webapp om drukte en extra interactie bij de deur te voorkomen en kleine ruimtes zo goed mogelijk te benutten.

Ter plaatse QR code scannen en direct reserveren

Voorbijgangers kunnen ter plaatse een QR code scannen om te kijken of er nog plek is voor een borrel aan de bar en deze direct reserveren. Bij directe bezoeken vraagt de app ook nog de wettelijk verplichte gezondheidsvragen, voordat de reservering bevestigd wordt.

"Met mycapa.city willen we horecaondernemers helpen om op een veilige manier een volle zaak te hebben, zonder hier een verdienmodel omheen te bouwen”

Thomas Vles, oprichter mycapa.city.

,,Zonder app zijn de verplichte maatregelen niet te handhaven zonder interactie aan de deur, waardoor we het doel van social distancing verliezen. De betaalde platforms zijn onnodig complex voor de kleine horeca, daarnaast ondersteunen ze realtime reserveringen voor binnenlopers niet en ontzorgen ze te weinig op het gebied van maatregelen. Met mycapa.city willen we horecaondernemers helpen om op een veilige manier een volle zaak te hebben, zonder hier een verdienmodel omheen te bouwen”, zegt Thomas Vles, oprichter van mycapa.city.

Binnenlopers op veilige manier accomoderen

Het bedrijf lanceerde de web app op de dag van de persconferentie-Rutte na een pilotfase met tien restaurants in Nederland, waaronder ook bedrijven die al met een reserveringssysteem werkten, maar met my.capacity nu ook binnenlopers op een veilige manier kunnen accommoderen.

Bedrijven kunnen zich aanmelden via mycapa.city en krijgen dan binnen een paar uur een unieke poster met QR code toegestuurd die ze zelf bij ingang kunnen ophangen. Het initiatief zorgt er zo voor dat horecaondernemers het eerste weekend maximaal en veilig kunnen opereren.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.