Nieuws Horeca

Dankzij verbouwing verdrievoudigt capaciteit restaurant Sirtaki in Haaksbergen

Uitbater Fahmi Ceven kan het nauwelijks nog geloven. Zijn Griekse restaurant Sirtaki opent in de oude pastorie aan de Markt in Haaksbergen. Zijn bedrijf groeit op de nieuwe stek van 60 naar 170 stoelen, schrijft Tubantia.

André Scheffers | Foto: Annina Romita 10 januari 2018

Sirtaki restaurant haaksbergen grieks

Met de opening van het nieuwe restaurant Sirtaki in de voormalig pastorie aan de Markt is de cirkel rond voor de drie kameraden Samir Yacoub, Isaac Akman en Fahmi Ceven. Als twintigers in loondienst bij Sirtaki in Enschede spraken ze af samen ooit een restaurant te runnen. ,,Bijna 25 jaar heb ik vanuit de Molenstraat tegen deze prachtige monumentale pastorie aangekeken. Nu heb ik er met mijn vrienden een restaurant. Het is echt ongelofelijk”, zegt Fahmi Ceven, die meer dan twee decennia het gezicht was van het Sirtakirestaurant aan de Molenstraat.

Maandagavond kregen ze de eerste gasten. Echt veel tamtam hebben ze niet van de opening gemaakt. ,,Dat komt over een paar weken. We wilden geleidelijk beginnen. De officiële opening volgt nog.”

Lees ook: Familiebedrijf Van Oord (2 miljard omzet) groeit dankzij visionaire zet

Met de verhuizing is het Griekse specialiteitenrestaurant van 60 naar 170 zitplaatsen gegaan. De zaak heeft een voor- en achterterras en er is een serre aangebouwd. Het heeft de nieuwe eigenaren wel wat praten gekost voordat anderhalf jaar geleden de verbouwing kon beginnen. ,,We hadden met drie partijen van doen: de aannemer, voor wie het een behoorlijke klus was vanwege de aard en de staat van het pand, de gemeente en Monumentenzorg."

"Geduld was een schone zaak. Door veel overleg te plegen, begrip te tonen voor het gevoel van de parochianen en respect te hebben voor het monument kwamen we stap voor stap verder. We hebben echt het gevoel dat het ons daardoor uiteindelijk ook allemaal gegund is. Vaak gaan verbouwingen van monumentale panden gepaard met veel gedoe. Dat was hier niet aan de orde.”

De eigenaren gaan nog in overleg met de gemeente Haaksbergen over een achterterras dat ze graag willen laten aansluiten op het parkachtige idee voor de pastorietuin tot aan de Hibbertsstraat. ,,Dat is ons ideaalbeeld van de achterzijde. We werken graag mee om daar echt iets moois van te maken.”