Nieuws Horeca

Een verse hamburger, ook in Zeeland bij de voordeur afgeleverd

Vanuit je luie stoel pizza, kebab of sushi bestellen is ongekend populair, blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Ook in Zeeland kun je in bijna elke plaats wel een maaltijd thuis laten bezorgen schrijft de PZC.

CORNELLEKE BLOK | Foto: Lex de Meester 26 oktober 2017

In het pand van It's Burger in Vlissingen kunnen zo'n dertig klanten eten, maar de zaak draait hoofdzakelijk op mensen die in hun huiskamer smullen van een hamburger en friet. Bijna driekwart van de bestellingen wordt per scooter, elektrische fiets of auto thuisbezorgd.

Mensen houden van gemak, weet eigenaar Hans Buzink. Hij opende zijn bedrijf een half jaar geleden, en de zaken gaan goed. ,,We werken nu met vier man, maar ik kan er nog wel een bezorger bij hebben."

Lees ook: Jitse Groen (Thuisbezorgd) met 460 miljoen euro rijkste jonge miljonair

Woensdagmiddag liggen rond half vijf de eerste hamburgers op de grillplaat. De bestelling gaat naar een studentenhuis om de hoek. De tweede rit gaat naar autogarage Dream Cars in Vlissingen, waar het personeel overwerkt. De bestellingen komen voornamelijk online binnen, via de eigen app en via thuisbezorgd.nl. Buzink: ,,Op vrijdag bezorgen we vaak bij bedrijven. Om die reden gaan we dan om twaalf uur al open." Zondag is de drukste dag. ,,Dan zitten mensen op de bank met Studio Sport."

Booming

Maaltijdbezorging is booming. De omzet van maaltijdbezorgers in Nederland bedraagt dit jaar tussen de 1,3 en 1,4 miljard euro, verwachten economen van ABN AMRO. In het tweede kwartaal bestelden Nederlanders voor 440 miljoen euro aan maaltijden. En volgend jaar groeit de markt nog eens 20 procent, zo schatten ze in een rapport dat gisteren gepubliceerd werd. Pizza's zijn het populairst, gevolgd door grillgerechten, fastfood en sushi.

Culinair

Buzink denkt met zijn hamburgers een gat in de markt gevonden te hebben. ,,De markt van de kebabzaken is verzadigd, maar hamburgers werden hier in de omgeving nog niet bezorgd." De hamburgers van It's Burger zijn 'culinair', zegt Buzink. ,,We hebben ze bijvoorbeeld met truffelmayonaise en pijnboompitten, afgeblust met Zuid Afrikaanse rode wijn of van pulled pork of verse zalm. We wisselen ook regelmatig van burgers. Je moet blijven vernieuwen."

Timing

Zo snel mogelijk een warme én verse hamburger bezorgen is niet makkelijk. En: timing is alles. ,,Wij bezorgen alleen in Oost-Souburg en in Vlissingen. Bij grotere afstanden kunnen we de kwaliteit niet meer garanderen." Buzink heeft met zijn collega's veel tijd besteed aan het productieproces. ,,We werken met dikke frieten, want die blijven langer knapperig en warm. We hebben met zeven of acht soorten getest hoe ze smaakten nadat ze een kwartier in een gesloten zak gezeten hadden. Daarna hebben we de beste gekozen. We doen alle broodjes even in de oven, om te voorkomen dat de saus erin trekt. En de sauzen voor de friet serveren we apart, zodat de friet langer knapperig blijft."

De markt van de kebabzaken is verzadigd, maar hamburgers werden hier in de omgeving nog niet bezorgd

Hans Buzink, eigenaar It's Burger