Nieuws Horeca

Fons Moeskops neemt Old Dutch over om Paddy’s te kunnen uitbreiden

De Enschedese horeca-ondernemer Fons Moeskops (66) is maandag overleden in Dubai. Dat is bevestigd door meerdere collega's van Moeskops, eigenaar van café Paddy's aan de Oude Markt. Dat schrijft Tubantia.

Redactie De Ondernemer/ Tubantia | Foto: Wim Corduwener 11 mei 2015

Paddys Wim Corduwener

Daardoor krijgt deze zaak volgens hem een veel betere indeling. Moeskops kocht de inventaris en goodwill. Het pand van Old Dutch is van Grolsch, hoewel er in de tijd van Betsy Teutelink altijd Heineken werd verkocht. Grolsch is ook eigenaar van het pand waarin Paddy’s zit. Moeskops heeft belang bij uitbreiding, omdat vooral in het weekend het aantal bezoekers bij Paddy’s weer flink is aangetrokken.

Meer omzet

De van oorsprong uit Alkmaar afkomstige maar in Enschede gewortelde horecaman schat in dat de verbouwing geruime tijd vergt. Op de bovenverdieping wil hij aan de achterzijde een nieuwe (tapas)keuken maken. Beneden komen onder meer een toiletgroep en een garderobe. „Door de extra ruimte kan ik Paddy’s zodanig inrichten dat ik daar meer omzet kan halen”, aldus Moeskops, die onder meer met de keuze voor populairdere muziek weer een trouwe schare bezoekers aan zich wist te binden.

Update 23 januari 2017:

Een innovatief ondernemer, die een belangrijke bijdrage heeft ontwikkeld bij de ontwikkeling van de Oude Markt als uitgaanscentrum van Enschede.

Zo schetsen meerdere collega's de maandag overleden Fons Moeskops. ,,Ik kreeg het bericht aan het eind van de middag", zegt Ronald Scholten, oud-collega van Moeskops, ,,Fons was regelmatig in zijn tweede huis in Dubai, ik heb begrepen dat hij een hartaanval heeft gekregen."

Geen alcohol

Moeskops verwierf het voormalige Hotel Atlanta aan de Oude Markt in de jaren 80 van een geheelonthoudersvereniging, onder voorwaarde dat er vijf jaar geen alcohol zou worden geschonken. Nadat hij vijf jaar een snackbar in het pand runde, begon hij met Paddy's.

Moeskops verwierf twee jaar geleden het achterliggende pand Old Dutch aan de Stadsgravenstraat als uitbreiding voor Paddy's. Bijzonder: Fons' broer Jan is ook actief als horeca-ondernemer aan de Oude Markt.

Afschuwelijk

"Ongelooflijk en afschuwelijk nieuws. Iedereen is ontdaan", zegt Marijn Mengels van Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE). Ze is als ondernemer van Eetcafé SamSam 'buurvrouw' van Paddy's.

,,Fons was een hele markante, veelkleurige en uitgesproken man, altijd nauw betrokken bij onze vereniging en altijd bereid tot een gesprek. We zullen hem enorm missen en dat zal zeker ook voor het team van Paddy's zo zijn", zegt Mengels.

Moeskops laat een vrouw, twee dochters en drie kleinkinderen na.