Nieuws Horeca

Van passie naar professie: moeder en dochter openen vegan lunchroom in Delft

Els van der Burg en haar dochter Nina van der Meer openen volgende maand Wildgroei, een veganistische- en vegetarische lunchroom in Delft. Veganistisch koken is hun passie. Dat schrijft het AD.

Marijn Abbenhuijs | Foto: privé 8 maart 2018

26962051 1534282166679514 1262987531515249580 o

Els van der Burg en haar dochter Nina van der Meer openen volgende maand Wildgroei, een veganistische- en vegetarische lunchroom in Delft. Veganistisch koken is hun passie.

Theebus

De afgelopen twee jaar trokken Els en Nina met een heuse 'theebus' langs foodtruckfestivals. In hun busje met de naam There and Back Again, waarin ze taart en thee verkochten, merkten ze hoeveel plezier ze hadden in hun samenwerking. Van daaruit ontstond het idee om samen 'Wildgroei' op te starten.

Lees ook: Deze foodmarketeer draagt vol passie bij aan een gezonde leefstijl

Bewust

,,Koken is altijd onze hobby geweest", zegt Els. ,,Nina is veganistisch. Daardoor zijn we thuis bewuster met eten bezig. Dat is eigenlijk heel leuk, want zo ontdek je veel nieuwe mogelijkheden. We wilden sowieso graag samen een lunchroom beginnen en dit is echt ons ding. Bovendien geeft het ons de kans om onderscheidend te zijn."

Opkomend

Nina ziet in de grote steden weliswaar steeds vaker vegetarische horecabedrijven opduiken, maar constateert dat Delft op dat gebied nog achter blijft. ,,Vegetarisch eten is opkomend", geeft ze aan. ,,In Delft is daar nog ruimte voor en daarom wilden we ons ook per se hier vestigen. We hebben ook een mooie locatie gevonden, naast de Oude Kerk, tegenover het Prinsenhof. Het past qua grootte ook perfect bij onze wensen. We willen in eerste instantie geen personeel aannemen en het echt met z'n tweeën doen."

Broodjes, soepen en salades

Els en Nina gaan verschillende gerechten maken. Er komen biologische broodjes, soepen, salades, dagschotels en hartige taarten op de menukaart te staan. Wildgroei verwacht vanaf begin april elke week van woensdag tot en met zaterdag open te zijn en er kunnen ook gerechten worden afgehaald.

Vegetarisch eten is opkomend

Els van der Burg