Nieuws Horeca

Restaurant Zoet & Zout Eindhoven wordt veel groter na uitbreiding

Restaurant Zoet & Zout aan de Nieuwstraat in Eindhoven gaat uitbreiden. Het restaurant neemt het naastgelegen pand over van de buurman, meldt het ED.

Diede Hoekstra 19 oktober 2017

Horecazaak

Hij heeft het terras met misschien wel de meeste zonuren van Eindhoven. ,,Maar in de wintermaanden is het binnen wel een beetje proppen", aldus Wouter Grevink van restaurant Zoet & Zout. En daarom gaat de horecazaak op de hoek van de Nieuwstraat met de Hermanus Boexstraat uitbreiden.

Lees ook: 19-jarige hoedenmaakster Rosalien Vincken opent winkel in creatief Strijp-S

Uitgelezen mogelijkheid

,,Ze zeggen altijd dat het pand van je buurman maar een keer in je leven beschikbaar komt. Dat was voor ons nu het geval." Grevink doelt op het naastgelegen pand aan de Hermanus Boexstraat. Tot voor kort was hier de winkel van Belcompany gevestigd. ,,Toen die vertrokken, hebben we snel geschakeld. We merken al een tijdje dat we eigenlijk te krap in onze jas zitten, dus dit was een uitgelezen mogelijkheid. In totaal krijgen we er 150 vierkante meter bij. 80 meter op de begane grond worden bij het restaurant getrokken, in de kelder komt ruimte voor de keuken en op de eerste etage komen extra toiletten. Buiten krijgen we er 50 vierkante meter terras bij. Die hebben we alvast in gebruik genomen."

Verbouwing

De verbouwing van het winkelpand tot extra meters voor zijn restaurant moet volgens Grevink na de kerstvakantie zijn afgerond. ,,Na de feestdagen in januari gaan we in de rustigste tijd van het jaar een week dicht. Dan verbouwen we ook ons restaurant zodat het samen met de nieuwe ruimte uiteindelijk één geheel wordt. We verplaatsen de bar en de opzet wordt wat ruimer."