Nieuws Horeca

Wendy's breidt uit naar Zierikzee met truckermaaltijden

Wendy's aan de Zeelandbrug bij Zierikzee opent half september de deuren. In eerste instantie wordt op de begane grond begonnen met een laagdrempelig restaurant voor passanten. Eind dit jaar moet daar op de bovenste verdieping een truckerscorner bij komen, vertelt exploitant Wim Veerhoek. Dat schrijft PZC.

MARCEL MODDE | Foto: Dirk-jan Gjeltema 3 augustus 2017

Wim Veerhoek Wendys Zierikzee

,,Truckers willen een eenvoudige, stevige maaltijd zonder al te veel tierelantijntjes", verklaart Veerhoek de doelbewuste scheiding van de twee markten die wordt aangebracht. ,,Een ouderwetse bal gehakt, stamppot of draadjesvlees; dat wat we thuis ook eten. Maar willen ze meer of eens iets heel anders, dan zijn ze ook beneden welkom. Net als iedereen natuurlijk ook in het truckersdeel kan aanschuiven, wanneer je zin hebt in een Hollandse pot."

Tweede vestiging

De kaart van het eethuis op de begane grond geeft Veerhoek nog niet prijs. Maar het wordt beslist geen verlengde van de gelijknamige snackbar in Goes, ook al wordt Zierikzee de tweede vestiging binnen deze 'keten'. ,,We gaan veel meer doen, dan de snelle hap. Ook verse broodjes bijvoorbeeld en een lekkere pannenkoek, mosselen en dat soort zaken. Maar niet te luxe; geen kreeft of oesters en zo. Het moet vooral laagdrempelig zijn."

Lees ook: Zeeuwse ondernemers zien brood in de lunch

Merkenrecht

Veerhoek huurt de tent van Raymond Warrens, die in 1988 zijn fish and chipszaak in Goes vernoemde naar zijn dochter. De eigenaar ligt al zeventien jaar juridisch overhoop met een gelijknamige Amerikaanse hamburgergigant die naar Europa wil. De keten ziet zich gedwarsboomd door Warrens, die in 1995 het merkenrecht van de naam liet vastleggen voor Nederland, België en Luxemburg.

Vergunning

Warrens is tevens eigenaar van coffeeshop High Life in Goes. Hij kocht voormalig restaurant De Zeelandbrug met het doel om daar softdrugs te gaan verkopen. De gemeente Schouwen-Duiveland geeft evenwel geen vergunning af voor de gedoogde verkoop, in afwachting van een mogelijke landelijke beleidswijzing op dit punt.

Verbouwing

De verbouwing is momenteel volop in gang. ,,We doen alles in stapjes. Als het beneden gereed is, dan kunnen we open. Loopt het goed, dan hebben we intern nog voldoende uitbreidingsmogelijkheid." Veerhoek verwacht straks inclusief terras zo'n tweehonderd plaatsen te kunnen aanbieden.