Nieuws Actueel

Horecabedrijf De Zegger in Hengelo stopt ermee

Van onze redactie 14 oktober 2015

De zegger

Volgens het bestuur van Stichting De Zegger, de eigenaar van het horecabedrijf, kon de exploitatie niet meer uit. Om de zaak weer levensvatbaar te maken, zou er extra in geïnvesteerd moeten worden. Maar daarvoor ontbreken de financiële middelen. Daarom heeft het bestuur van de stichting, bestaande uit (oud-)personeelsleden van Thales, besloten om per 31 december te stoppen met de exploitatie en de stichting op te heffen. Alle feesten en partijen die tot het einde van het jaar geboekt zijn, kunnen gewoon doorgaan.

ThalesHet onroerend goed wordt overgenomen door Thales. Mogelijk krijgt het complex in de toekomst weer een horecafunctie, als onderdeel van de ontwikkeling van het nieuwe High Tech Systems Park op het terrein van Thales.

De Zegger ontstond in de jaren zeventig als 'ontspanningscentrum' voor het personeel van Hollandse Signaalapparaten, later overgenomen door Thales. Het bestuur van de stichting spreekt in een brief aan het personeel over de aanstaande sluiting van 'een emotioneel besluit'. "Samen hebben we hier mooie momenten meegemaakt, huwelijksfeesten, jubilea en pensioneringen van collega's en vrienden."