Nieuws Actueel

Horecabedrijf Zandwijk in Vriezenveen blijft voorlopig open

Van onze redactie 5 januari 2015

Volgens Freddy Nijhof, de nieuwe eigenaar, zijn er verder nog geen concrete plannen rond de invulling van het gemeentelijke monument. Nijhof zegt in gesprek te zijn met onder meer de gemeente Twenterand over de toekomst van het gebouw.

'Alle opties bekijken'„De komende maanden gaan we echt alle opties bekijken”, aldus Nijhof. „Ook gaat het over de grote zaal. Het kan dat we die slopen voor extra parkeerplaatsen voor het café of om zo ruimte maken voor woningbouw. Maar pin me nergens op vast, er is op dit moment nog niets duidelijk.”Wel komt het tegenover Zandwijk aan het Westeinde gelegen karakteristieke pand te koop te staan. Het zou als woonhuis verkocht kunnen worden. Ook op dit pand en dan met name de gevel rust de status van gemeentelijke monument.

BetrokkenDe vorige eigenaren van Zandwijk, de familie Winkel, blijven vooralsnog betrokken bij de invulling van het pand aan het kanaal Almelo-De Haandrik. „We bemoeien ons niet met de toekomstige invulling van het pand”, aldus Meindert Winkel. „Maar we helpen mee om te voorkomen dat het gebouw helemaal leeg komt te staan.” Formeel heeft Winkel op 31 december afscheid genomen van het horecabedrijf, dat een geschiedenis heeft van 115 jaar.

Foto: Lars Smook