Nieuws Actueel

‘Horecaclubs Enschede moeten bijdragen aan PUB-ploeg’

Van onze redactie 4 mei 2015

PUB enschede frans nikkels

Nu blijkt dat de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) haar toezegging van een bijdrage voor dit ‘preventieteam in het uitgaansleven’ niet nakomt. De afspraak was dat de horeca 10.000 euro op tafel zou leggen. Om de PUB-ploeg twee nachten per week de straat op te laten gaan is 60.000 euro nodig. De gemeente legt 50.000 euro op tafel. In 2013 zegde de VHSE toe, tien mille bij te dragen.

DwingenDe horecakoepel laat het afweten, concludeert de raadsfractie van D66 uit antwoorden op haar vragen door het college van B en W. De democraten zijn niet blij met de bezuiniging die er nu aan zit te komen. „Dan kan de PUB-ploeg of minder nachten of minder uren per nacht haar werk doen”, stelt de partij. Uit antwoorden op vragen die D66 aan het college van burgemeester en wethouders stelde, blijkt dat er geen middelen zijn om de VHSE te dwingen om bij te dragen. Dit moet volgens D66 ook helemaal niet de manier zijn waarop betrokken partijen met elkaar omgaan.

HorecaverenigingenNu in de Enschedese binnenstad twee horecaverenigingen zijn, ligt het volgens de democraten voor de hand dat beide opdraaien voor de bijdrage aan het in stand houden van de PUB-ploeg. Dat betekent voor VHSE en de Samenwerkende Horeca Ondernemers Enschede (SHOE) elk 5.000 euro, stelt de partij voor.

Publieke functieHet college bespreekt de kwestie binnenkort met de horecavereniging. Volgens Heleen ten Thij van het nieuwe VHSE-bestuur is de afspraak over de bijdrage van 10.000 euro aan de PUB-ploeg door het oude bestuur gemaakt. „Voor dit jaar is het niet in de begroting opgenomen en zo’n bedrag halen we niet zomaar ergens vandaan. De PUB-ploeg is een publieke functie in de openbare ruimte. Ook anderen die meeprofiteren, moeten meebetalen”, doelt ze op de SHOE.

Foto: Frans Nikkels