Nieuws Actueel

Horecadomeinen: .restaurant en .pizza komen beschikbaar

Rik Nizet 13 november 2014

Restaurants en pizzeria's kunnen nu hun kans grijpen. Vanaf 12 november is het mogelijk om .restaurant te registeren en vanaf 10 december gaat .pizza in de lucht. En dat biedt veel mogelijkheden, zeker voor horecabedrijven die nog geen site of een ingewikkelde domeinnaam hebben. De eerste drie ‘top level domeinen’ .bar, .catering en .coffee zijn sinds kort al beschikbaar.

DomeinextensiesAndere top level domeinen die nu al zijn te gebruiken, zijn: .menu, .fish, .club en .pub. Met nieuwe domeinextensies zijn uiterst herkenbare domeinnamen mogelijk. Zoals www.milano.pizza of www.biologische.catering of www.irish.pub.

Horecaondernemers doen er verstandig aan snel hun gewenste domeinnaam vast te leggen, voordat de domeinnaam bezet is. Ook voor wie al een website heeft, is dit een uitgelezen mogelijkheid een betere naam te kiezen.

RegistratiesHet aantal geregistreerde domeinnamen neemt al jarenlang snel toe. Hierdoor zijn er steeds minder geschikte domeinnamen vrij, die op bijvoorbeeld .nl of .com eindigen. Door de wereldwijde invoering van de nieuwe TLD’s kan weer in de behoefte aan korte en duidelijke domeinnamen worden voldaan. Een herkenbaar internetadres is enorm belangrijk. Niet alleen kan een dergelijk adres beter worden onthouden, de website is bovendien makkelijker te vinden op internet.

DomeincheckerDe invoering van de nieuwe domeinextensies is begin 2014 gestart en inmiddels heeft STRATO meer dan 200 nieuwe domeinextensies ingevoerd. In de komende maanden en jaren komen hier nog vele nieuwe, interessante domeinextensies bij. De nieuwste domeinextensies zijn onder meer te vinden via deze domeinchecker.