Nieuws Actueel

Horecaondernemer haalt Amsterdamse succesformule naar Oldenzaal

Van onze redactie 17 augustus 2015

Danny Kuijpers Frans Nikkels

Ome Hans dus, op de plek van het voormalige La Vida Luca, tussen grand-café Markant en het Grieks restaurant Sirtaki in. Het is een nieuw idee van ondernemer Danny Kuijpers, die meer dan succesvol is met zijn tapasrestaurant Tante Annie's. In 2007 werd hij uitbater van de horecagelegenheid, toen nog een danscafé. Twee jaar later maakte hij met zijn vrouw Dianne Vlutters de move naar tapasrestaurant. Een beslissing die hem geen windeieren legde. Het is er zo druk dat minimaal een week van tevoren reserveren een must is. Daar is ook sinds de uitbreiding in 2013 geen verandering in gekomen. "Het is niet leuk dat je mensen moet teleurstellen, nu kan ik ze in plaats van naar een concurrent ook naar Ome Hans sturen", zegt hij glimlachend. "Tante Annie's lóópt, we hebben de juiste mensen op de juiste plek, ik hoef alleen maar als gastheer aanwezig te zijn." En dus begon het te kriebelen, zeker toen zijn accountmanager hem op het pand van La Vida Luca wees. "Ik wilde wel iets anders erbij, maar dan wel in Oldenzaal, want hier ben ik op mijn plek." Binnen drie weken was het rond met Heineken, dat het pand huurt van de familie Wienk van de vroegere sportzaak. "Zowel Heineken als Rabobank hadden er vertrouwen in, anders was het een moeilijk verhaal geworden."

Ome HansVolgens Kuijpers is er in Oldenzaal behoeft aan een eetcafé dat 'hangt' tussen de lokaliteiten die dagmenu's serveren en 'echte' restaurants. "Keigoede gerechten met weinig opsmuk voor een goede prijs, dát is Ome Hans." Hij maakt er geen geheim van dat café Loetje in Amsterdam, dat erom bekend staat de beste biefstukken van Nederland te serveren, zijn voorbeeld is. "Ik ben er met mijn koks en bedienend personeel wezen eten. De biefstuk in de jus, ook de Bali-variant, staat hier net als de hamburger op de kaart. Ook andere gerechten heb ik overgenomen. Waarom moet ik het wiel opnieuw uitvinden?" Hij liet vijf leveranciers hun beste én op een na beste biefstuk leveren. "Allemaal hebben we ze op de grill gelegd en geproefd. We laten niets aan het toeval over, het wordt een heerlijke biefstuk."

Twentse leestLuc Lasonder wordt als bedrijfsleider het gezicht van de zaak, daarnaast heeft Kuijpers twee koks gecontracteerd: Mike Lambrechts (ex-Gelderman) en Robin Schonewille (ex-Sprakel in Lonneker). Kuijpers wil traditionele gerechten. "Brood bij de maaltijd, toast bij het voorgerecht. En Belgische frites en rauwkost er gratis bij. Bij Loetje moet je die er bij betalen, dát is dan wel anders. Het is café Loetje, maar dan wel op Twentse leest geschoeid."

Markt Het pand (met een kleine verdieping) houdt dezelfde uitstraling en heeft 58 zitplaatsen. Op het terras kunnen nog eens 80 mensen zitten. Ome Hans is op doordeweekse dagen open vanaf 16.00 uur, in het weekend vanaf 14.00 uur. "In het weekend zijn we ook langer open, tot middernacht. Op maandag zijn we gesloten, maar als de markt inderdaad terugkomt - wat ik toejuich - gaan we natuurlijk wel open en gaan we op dinsdag dicht."

Bedrijfsleider Luc Lasonder showt de typerende biefstuk in de jus. De eigenaren van het nieuwe eetcafé Ome Hans, Danny Kuijpers en zijn vrouw Dianne Vlutters, kijken goedkeurend toe. Foto: Frans Nikkels