Nieuws Actueel

Horecaondernemers brengen lekkernijen aan de man bij Wiezo ‘proef-eet’

Van onze redactie 6 juli 2015

Wiezo Proef Eet Lenneke Lingmont

"We denken elk jaar groter en wilden een extra activiteit aan de Wiezo koppelen,” vertelt organisator Henk Kolkman. Tijdens brainstormsessies passeerden verschillende ideeën de revue, zoals een ladies night op de woensdagavond.

Tien horecaondernemers Uiteindelijk is de keuze gevallen op de zondagmiddagactiviteit. Dat mondde uit in een vergroot terras bij restaurant de Oale Marckt, waar tien horecaondernemers uit de regio verschillende lekkernijen aan de man brengen. Een proef-eet, zoals die ook in Almelo en Enschede plaatsheeft, maar dan wat kleinschaliger.

Regenbuien Ondanks dat regenbuien het terrein af en toe teisterden, wisten liefhebbers het plein prima te vinden. Het terras zat het grootste deel van de middag goed vol. Voor de gelegenheid waren er ongeveer vijfhonderd zitplaatsen gerealiseerd. Onder het genot van een hapje luisterden mensen naar livemuziek, verzorgd door de band Dokter en de Heer.

Hapje eten Kolkman is tevreden. "Mensen ontmoeten elkaar hier. Ze kiezen ervoor om hier een hapje te eten, zodat ze op zondag eens niet hoeven te koken." De activiteiten bleven beperkt tot de Oale Marckt. Een combinatie met een koopzondag bleek niet aan de orde. "Daar zijn de regels in Wierden niet op afgestemd en die wens leeft ook niet zo bij de centrumondernemers."

Drukker dan verwacht De organisatie kan terugblikken op een goed verlopen Wiezo. "Het was drukker dan we op basis van de weersvoorspellingen hadden verwacht,” zegt Kolkman. "Voor donderdagavond werd slecht weer voorspeld. Toen het onweer losbarstte zijn we ook wat eerder gestopt. Het belangrijkste is voor ons toch dat iedereen heel thuiskomt. Uiteindelijk zijn er dan ook geen nare dingen gebeurd." Wel besloot de organisatie afgelopen week om de Wiezoloop vanwege de voorspelde hitte van afgelopen zaterdag te verplaatsen naar 15 augustus.

Of deze activiteit volgend jaar weer onderdeel uitmaakt van de Wiezo, durft Kolkman nog niet te zeggen. "Dat is iets wat we meenemen in de evaluatie. Voor nu lijkt het wel zeer geslaagd."

Foto: Lenneke Lingmont