Nieuws Actueel

Horecaondernemers maken 'trendy zaak' van restaurant annex club Ibiza in Almelo

Van onze redactie 19 januari 2015

De twee hadden al langer de wens om zelf een horecazaak te openen. Ongeveer vijf maanden geleden kregen ze de kans het horecapand op het Amaliaplein, waar tot voorheen NJOY in zat, te gaan betrekken. „Die kans hebben we gegrepen”, vertelt Loohuis.

ErvaringZe hebben al ruime ervaring in de horeca. Loohuis met een eigen cateringbedrijf, Bottenberg met zijn werkzaamheden in de horeca. Allebei hebben ze hun baan opgezegd om zich volledig op Ibiza te storten.Trendy zaakOp dit moment wordt er druk gewerkt in het pand. „Het wordt een trendy en hippe zaak”, zegt Bottenberg. „Onze doelgroep is de jeugd vanaf 21 jaar. Voor die doelgroep mist er nog wat in Almelo”, vindt hij. RestaurantDe basis van Ibiza Almelo is een goed restaurant. „Mensen kunnen hier lekker eten en vervolgens uitzien naar een leuke avond”, vult Loohuis aan. Er komt een dinerkaart met daarop moderne gerechten. Daarnaast komt er een uitgebreide borrelkaart met kleine gerechtjes. „Het zijn seizoensgebonden gerechten. Ons streven is om met streekproducten te werken. Maar de chefkok gaat zijn eigen invulling aan de kaart geven.”ClubOp donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is Ibiza na het restaurantgedeelte een club. Ook op zondagavond willen de heren iets leuks neerzetten.

Foto: Bastiaan Loohuis en Dion Bottenberg (Marieke Bakker)