Nieuws Actueel

Horecapaar gaat met restaurant WooodS in Markelo 'terug naar de basis'

Van onze redactie 16 april 2015

Bergzicht wooods FN

Door een opknapbeurt is deze veranderd in een restaurant dat de eigenzinnige naam WooodS draagt. „Eigenlijk zitten we hier al vanaf maart, maar nu het zomerseizoen voor de deur staat wilden we toch wat meer ruchtbaarheid geven aan het feit dat we hier zijn”, vertelt Arold.

Uit de KunstLiefhebbers van lekker eten zullen Arold en Anneke nog kennen van het restaurant en cafetaria Uit de Kunst in Diepenheim. „Daar hebben we in totaal zeven jaar gezeten. Dat was kei- en keihard werken. Diepenheim is fantastisch om te zitten, maar het is moeilijk om het hoofd boven water te houden. ’s Zomers is het goed, maar in de wintermaanden stroomt het Stedeke leeg.”

TelevisieArold en Anneke overleefden ternauwernood de crisis, die ook de horeca keihard trof. „In 2011 hebben we meegedaan aan het programma Herrie XXL van televisiekok Herman den Blijker. In dat programma helpt hij noodlijdende horecazaken om de boel weer aan het draaien te krijgen. Een week lang waren we op televisie. Het probleem lag niet zozeer in het feit dat we geen goede ideeën hadden. We hadden toen we net in Diepenheim zaten veel verbouwd. Maar toen sloeg de crisis toe en was het geld op. De cafetaria liep ontzettend goed, maar het restaurant liep steeds verder terug. Toen ik een nacht weer eens niet kon slapen dacht ik: ik doe het gewoon, ik meld me aan voor dat programma.”

De media-aandacht heeft de zaak goed gedaan, Arold en Anneke hielden het hoofd boven water. „We zijn in de tussentijd nog franchisenemer van Kokkie geweest en het restaurant is omgevormd tot een eetcafé. En toen kwam deze plek bij Camping Bergzicht op ons pad, heel toevallig.”

CampingOm rustmomenten te pakken in het hectische horecaleven huurden Arold en Anneke een stacaravan op Camping Bergzicht, aan de voet van de Herikerberg in Markelo. „We werden door de eigenaren Marco en Sheila Jansen benaderd of wij geen interesse hadden om horeca in de kantine op de camping te exploiteren”, vertelt Arold.

Wandelroutes„Daar hebben we heel goed over na moeten denken. De zaak in Diepenheim was ons kindje, daar zat zo veel bloed zweet en tranen in. Toch hebben we ‘ja’ gezegd. Want de zaak trok een een zware wissel op ons sociale leven en ons gezinsleven. Uit de Kunst is verkocht en we hebben op 1 maart hier de deuren geopend. Het is een plek met potentie, in een bosrijke omgeving. Het is hier prachtig. Camping Bergzicht is ook het officiele startpunt van de onlangs aangelegde mountainbikeroute en vanuit hier starten veel wandelroutes.”

Geen 'hoogdravende' kaartWooodS is een restaurant waar ‘no-nonsensegerechten’ worden geserveerd. Waar een feestje gehouden kan worden of een vergadering kan worden belegd. En waar de campinggasten terechtkunnen voor een drankje en animatie. „We hebben geen ‘hoogdravende’ kaart, die tijd hebben we gehad bij Uit de Kunst”, zegt Arold. „We willen terug naar de basis. Een lekker schnitzeltje, gebakken aardappelen, lekker verse groenten en salades, dat werkt. En het ijs dat we in Diepenheim hadden, hebben we hier ook.”

RustInmiddels hebben Arold en Anneke hun rust gevonden. „Dit is een bijzondere plek, dat realiseer ik me elke keer. In Diepenheim was ik vaker in de zaak te vinden dan thuis, ook omdat we er boven woonden. Ik kende eigenlijk geen thuis. Dat is nu anders.”