Nieuws Actueel

Hotel Dalzicht heet straks De Sallandse Berg

Van onze redactie 12 november 2015

Dalzicht Carloter Ellen

Dalzicht wordt de komende jaren verhuurd aan de Chinese ondernemer Zeng, die naast het horeca-etablissement in Nijverdal tevens het grill & buffetrestaurant De Gardense Berg in Garderen runt. De ondernemer zal Dalzicht aan de buitenkant niet ingrijpend veranderden. Binnen op de begane grond staat wel een grote verbouwing op de planning. „Alles wordt gestript.”

De komende weken wordt de gehele horeca-inventaris van hotel-restaurant Dalzicht geveild, zodat begin volgend jaar met de verbouwing van deze horecagelegenheid kan worden begonnen. Zeng kan echter nog niet aangeven wanneer De Sallandse Berg precies de deuren gaat openen.

WereldrestaurantZeng broedt nog op de exacte formule van zijn restaurant en of dit wellicht kan worden gecombineerd met een lunchroom. „Zeg voorlopig maar dat het een wereldrestaurant wordt.”

Eigenaar Hu van restaurant Ni Hao in Haarle, die belangstelling voor Dalzicht had als locatie voor een groot hotel-restaurant, denkt dat hier een restaurant met zo’n 700 zitplaatsen kan worden gerealiseerd. Dat vindt Zeng echter veel te veel. „We gaan hier niet proppen, onze bezoekers moeten de ruimte hebben. We gaan voor zo’n 450 zitplaatsen.”

Foto: Carlo ter Ellen