Nieuws Actueel

Hotelbazin Valkenburg leeft in nachtmerrie door loverboyzaak

Van onze redactie 31 januari 2015

Een nette jongeman met aktetas meldt zich op 6 oktober bij de receptie van hotel Botterweck in Valkenburg. Die vriendelijke jongeman staat nu bekend als Armin A.; hoofdverdachte in een zedenzaak, waarbij een 16-jarig meisje misbruikt zou zijn door tientallen mannen.

De politie laat ten tijde van de inval weinig los. "De enige info die ik kreeg, was dat er op die kamer dingen waren gebeurd die niet zouden mogen gebeuren. Daar moest ik het mee doen." En dus gaat het leven gewoon door: Botterweck runt haar hotel, zoals ze dat al 32 jaar doet.

Dreigbrieven Afgelopen maandag, ze is net terug van vakantie in Spanje, wordt ze 's morgens opgeschrikt door een meute journalisten voor haar hotel. "Ik had geen flauw idee waarom. Niemand had me iets verteld. Ik voelde me geïntimideerd." Botterweck is terechtgekomen in een, zoals ze het zelf omschrijft, regelrechte nachtmerrie. De suggestie in sommige media dat het hotel een loverboy gefaciliteerd heeft, leidt tot tientallen dreigbrieven en boze telefoontjes. De associatie met Armin A. is fnuikend voor de reputatie van het hotel, dat in korte tijd 20 annuleringen moet slikken.

Ze heeft aan stoppen gedacht. Ze kon er even niet meer tegen. Ze kreeg het gevoel dat ze kapot wordt gemaakt, maar afscheid nemen van haar levenswerk, dat kan ze niet over haar hart krijgen. De naam veranderen? Dat nooit. Hoe besmet die misschien ook is.