Nieuws Actueel

Hotels Arnhem gaan samenwerken

Van onze redactie 25 december 2015

Handdoek hotel

De hotels in Arnhem en omgeving gaan intensief samenwerken om stad en streek gastvrij op de kaart te zetten. Dat stelt Lammert de Vries, de nieuwe voorzitter van het Hotel Overleg Arnhem (Hora) waarbij 22 hotels met 1.500 kamers zijn aangesloten, meldt De Gelderlander.

Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en cultuurinstellingen willen ook de hoteliers bereiken dat Arnhem snel terugkeert in de top 10 van aantrekkelijke steden. "Arnhem heeft de toeristenbelasting afgeschaft. Dat is gastvrij", zegt De Vries, zelf eigenaar van landgoed hotel & restaurant Groot Warnsborn.

Giro d'ItaliaHij noemt de Giro als evenement dat het beste uit Arnhem naar boven moet halen. Het Italiaanse wielercircus doet begin mei Gelderland en Arnhem aan. "Dan moet Arnhem laten zien wat het allemaal in huis heeft." De hoteliers denken aan een goodybag voor hotelgasten met leuke presentjes. "Met een routekaart van de etappes, zodat gasten terugkeren om hier zelf te gaan fietsen."

GelreDomeDe hoteliers gaan nauwer samenwerken met GelreDome. "GelreDome is geen organisator, maar werkt keihard om evenementen binnen te halen. Bijvoorbeeld bijzondere sportgala's."