Nieuws Actueel

HP Valves Oldenzaal investeert ruim 10 miljoen in nieuwbouw op High Tech Systems Park

Van onze redactie 30 september 2015

HP Valves 2

Het bedrijf met 115 medewerkers zal volgende maand starten met de nieuwbouw van haar kantoor- en productiefaciliteiten. HP Valves is daarmee het eerste bedrijf na Thales Nederland dat nieuw bouwt op het High Tech Systems Park in Hengelo. Diverse andere bedrijven huren er inmiddels.

Kennis uitwisselen HP Valves heeft een kavel gekocht van 22.000 m2 aan de noordzijde van het High Tech Systems Park. ,,We kijken ernaar uit om hier als bedrijf door te groeien, en samen met andere bedrijven die hier zullen komen, kennis uit te wisselen en te innoveren,” legt Marten Hinsenveld, directeur HP Valves uit. ,,BCT heeft het ontwerp inmiddels gereed en we kijken ernaar uit om dit door Plegt-Vos en Löwik op het High Tech Systems Park te laten realiseren.”

Veel interesse Vincent ten Thij, directeur High Tech Systems Park, is verheugd met de eerste koopovereenkomst: ,,Er is veel interesse van high tech bedrijven om zich te vestigen op het High Tech Systems Park. Momenteel maken we ruimte aan de noordzijde van het park door oude gebouwen te slopen en de kavels bouwrijp te maken.”

HP Valves is een moderne en gerenommeerde producent van hogedrukafsluiters en -accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. Het High Tech Systems Park is een nieuwe ontwikkeling waarbij het voormalige Thales terrein herontwikkeld wordt tot innovatiecampus waar samenwerking tussen hightech bedrijven en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving centraal staan.

Bekijk de video van BCT architecten met een impressie van de nieuwbouw:

Foto en video: HP Valves