Nieuws Actueel

HP Valves popelt om te verhuizen naar Hengelo

Van onze redactie 6 oktober 2015

HP Valves 2

Vorige week is aannemer Plegt-Vos begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van HP Valves, producent van hogedrukafsluiters en -accessoires, op de nieuwe innovatiecampus op het voormalige terrein van Thales Nederland.

22.000 vierkante meter Het Oldenzaals bedrijf heeft er een kavel gekocht van 22.000 vierkante meter. In totaal investeert HP Valves ruim 10 miljoen euro in de nieuwbouw aan de noordzijde van het park. Voor de zomervakantie moet het gebouw klaar zijn. Daarna volgt de inrichting. "In september moet alles operationeel zijn", aldus directeur Hinsenveld. Hij kan bijna niet wachten tot hij kan verhuizen naar Hengelo. "We hebben er heel veel zin in."

‘Veel te klein’Bij HP Valves werken 115 mensen. In Oldenzaal is het bedrijf uit zijn jasje gegroeid. "Het is hier veel te klein", aldus Hinsenveld. Het bedrijf heeft ook serieus gekeken naar andere locaties in de regio. Uiteindelijk viel de keuze op het High Tech Systems Park in Hengelo.

InnovatiecampusHet voormalige Thales-terrein wordt herontwikkeld tot een innovatiecampus waar samenwerking tussen hightechbedrijven en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving centraal staan. Dat concept spreekt directeur Hinsenveld zeer aan. "We kijken ernaar uit om hier als bedrijf door te groeien en samen met andere bedrijven die hier zullen komen kennis uit te wisselen en te innoveren."

Sterke concurrentieHP Valves heeft te maken met een sterke concurrentie op de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide technici. Hinsenveld verwacht op de nieuwe plek aantrekkelijker te zijn als werkgever. "Het is een heel mooie omgeving voor technisch talent."

Enschedese architectenbureau BCTDe nieuwbouw, ontworpen door het Enschedese architectenbureau BCT, omvat ruim 4.000 vierkante meter kantoorruimte en een bedrijfshal van 8.000 vierkante meter. Directeur Hinsenveld is enthousiast over de uitstraling van het gebouw. "Het wordt state of the art, op een fantastische plek." HP Valves is na Thales zelf het eerste bedrijf dat nieuw bouwt op het High Tech Systems Park. Ook twee Hengelose bedrijven (Opra Turbines en de PM Group) hebben al aangekondigd zich op de innovatiecampus te willen vestigen.

Foto: HP Valves