Nieuws Actueel

HRM Arbeidsmarkt: Recruiters zoeken recruiters

Rik Nizet 23 januari 2015

De stijgende vraag naar HRM professionals heeft afgelopen jaar zich stevig voortgezet. De vraag naar HR professionals steeg in 2014 totaal naar maar 31 procent. De verwachting voor 2015 is dat deze tendens zich doorzet. Dit blijkt uit de Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt over het vierde kwartaal 2014 van Yacht.

Al in het eerste kwartaal van 2014 is er sprake een trendbreuk ten opzichte van de laatste jaren. De eerste maanden laten een stijging zien van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor, iets wat al in geen jaren meer was gebeurd. Deze groei heeft zich de rest van het jaar verder doorgezet. "Kijken we naar de verschillende regio’s, dan zien we in de vier grote steden traditioneel de grootste groei, gemiddeld 34 procent, waarbij de regio Amsterdam de meeste vraag naar HR professionals laat zien", licht Yacht-manager Ellen Bergh toe "In deze grootstedelijke gebieden zitten veel zakelijke dienstverleners die flink opzoek zijn naar HR professionals .”

Reorganisaties"De groei naar HR professionals zit in de sterk toenemende vraag naar HR specialisten. De arbeidsmarkt voor HRM-ers heeft de afgelopen jaren een forse tik gehad door reorganisaties en ontslagen binnen het werkveld. HR afdelingen zijn gekrompen en veel van de ‘traditionele’ HR werkzaamheden (uitvoerende en administratieve werkzaamheden) zijn terug in de lijn belegd. We zien dan ook een verschuiving van de vraag van HR generalist naar de HR specialist", verklaart Bergh.

Recruiters zoeken recruitersEen van de meest opvallende ontwikkelingen in dit kader is de explosieve vraag naar recruiters. Deze vraag is afgelopen jaar met maar liefst 40 procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. "Recruitment is een vak. Zonder badinerend over te willen komen wordt recruitment door HR afdelingen ‘erbij’ gedaan. Door reorganisaties is er geen ruimte meer voor recruitmentwerkzaamheden. Daarnaast zie je dat de behoefte aan nieuwe instroom toeneemt; de reorganisaties zijn doorgevoerd en we zien dat het bij vele bedrijven weer beter gaat. Het gaat hier dan niet om de invulling van één of twee vacatures, maar om opzetten van hele nieuwe afdelingen. Voldoende werk om hier een recruitment specialist op te zetten."