Nieuws Actueel

Hugo Boss onderuit op positieve beurs

Van onze redactie 16 oktober 2015

Image 5342920

,,De AEX koerst weer richting de 450 punten en een verder doorbraak ligt in het verschiet. Het sentiment is ten positieve gekeerd door de hoop op meer steun. Wall Street en Azië deden het ook goed en dat zie je terug in Europa. Het aflopen van de optiecontracten heeft daarnaast ook een opdrijvend effect op de Amsterdamse beurs", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,9 procent hoger op 447,48 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 668,38 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,8 procent bij.

Stijgers

Grootste stijgers in de AEX waren verzekeraar Delta Lloyd en olieconcern Shell met winsten van 3,3 en 2,4 procent. Kabelbedrijf Altice was de sterkste daler met een min van 1 procent.

In Frankfurt leed Hugo Boss met een min van 10 procent het grootste koersverlies in vier jaar. Het Duitse modehuis verlaagde zijn winstverwachting door zwakke verkopen in China en de Verenigde Staten. Carrefour won meer dan 5 procent in Parijs. Het Franse supermarktbedrijf zag zijn kwartaalomzet verder groeien. De verkopen in thuismarkt Frankrijk dikten aan en versnelden in de rest van Europa. In China had Carrefour last van de zwakke consumptie door de afkoeling van de economie, maar wist dat te compenseren in andere markten.

Verkopen

In Zürich zakte Nestlé ruim 2 procent. Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern is voorzichtiger geworden over de verkopen in 2015. Nestlé heeft last van de dure Zwitserse frank en kampte met een dure terugroepactie van noedels in India.

De euro was 1,1364 dollar waard, tegen 1,1403 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,5 procent tot 47,07 dollar. Een vat Brentolie kostte 1,1 procent meer op 50,29 dollar.

EPA