Nieuws Actueel

Hugo de Koning verdiende als kind al duizenden euro's

Caroline Spilt 20 oktober 2015

Groeiondernemer Hugo de Koning weet samen met zijn twee compagnons een groeisucces te maken van zijn YoungCapital, inmiddels de grootste uitzender van jonge mensen in Europe. Een interview (video!) over zijn groeiformule. "Ik was al heel vroeg bezig met geld verdienen: auto's wassen, golfballen zoeken."

Schrijf je in voor de Nationale Groeimasterclass op 27 oktober in Studio 21 in Hilversum.

Apetrots"Toen ik twaalf was, stond ik in het weekend op de golfbaan en raapte ik golfballen van de grond. Dat was heel lucratief ook. Duizenden guldens mee verdiend. Mijn vader was apetrots. Toen ik vijftien was ging ik met een ventvergunning hotdogs verkopen. En zoals je weet, de marge op een hotdog is geweldig", vertelt hij glunderend aan interviewer Kees de Jong.

Ingerold"We hebben nooit als doel gehad om Europa te veroveren of om de grootste bemiddelaar te worden van jong talent. We zijn begonnen met een heel klein clubje mensen. Ik had al zes hele kleine bedrijfjes voor ik dit begon. Ik gaf advies over hoe je marktonderzoek moet doen, we hadden een marktplaats al voor Marktplaats. Onder verschillende bedrijfjes hebben we al veel gedaan en zagen we snel dat een platform voor studentenwerk goed aansloeg. Zodoende rol je in het uitzendwereldje. Het had ook zo een andere branche kunnen zijn."

Luister hier de rest van het interview met Hugo de Koning:

27 oktober: Nationale GroeimasterclassOp 27 oktober is de tweede editie van de Nationale Groeimasterclass. In deze masterclass gaan wereldberoemde groei experts en Nederlands beste groeiondernemers de diepte in om ondernemers de geheimen achter bedrijfsgroei uit te leggen.

De masterclass wordt georganiseerd door NLevator, samen met zo’n 75 organisaties die specifieke diensten verlenen aan groeibedrijven.

De sprekerslinie is indrukwekkend. Na de opening door Harold Goddijn (Tomtom) start ’s werelds bekendste goeroe op het gebied van bedrijfsgroei, Verne Harnish. Harnish, bekend van de Rockfeller Habits groeimethode en zijn laatste boek ‘Scaling Up’ staat garant voor een uitermate praktische aanpak voor het creëren en managen van snelle groei. Naast Verne Harnish spreken financieel groeigoeroe Greg Crabtree (Profit, Purpose, Impact) en visionair Paul Hughes (Growth Leadership).