Nieuws Actueel

Huidtherapeute en schoonheidsspecialiste slaan handen ineen in Care4You

Van onze redactie 30 december 2014

Een operatie, maar ook chemotherapie en bestraling laten sporen na op de huid. Lorkeers: „Vaak wordt alleen gedacht aan behandeling achteraf. Maar door de huid vóór een ingreep in goede conditie te brengen zal deze zich veel sneller herstellen.” Sabine wijst erop dat goede voorlichting veel problemen kan voorkomen. „Huidverzorging, behandeling van wondjes, wat kun je wel en vooral niet doen met je arm als lymfeklieren worden verwijderd?”

Flink slikken

Als de kanker weg is en het traject van chemotherapie of bestraling erop zit, is het niet klaar. „Het idee om weer naar het ziekenhuis te gaan voor huidtherapie vindt lang niet iedereen een prettig vooruitzicht. In onze behandelruimte creëren we daarom heel bewust een huiselijke sfeer. De associatie met ‘ziekte’ is daardoor niet direct aanwezig.”

Westendorp en Lorkeers zijn dankbaar dat ze dit werk mogen doen. Hoewel het af en toe ‘flink slikken’ is. Met name als ze mensen behandelen die ten dode zijn opgeschreven, handelingen die er puur op zijn gericht om te verzachten. Lorkeers: „Je hebt intensief contact. Er komt soms heel wat los. Daar moet je goed mee om weten te gaan.”

Foto: Debby Lorkeers (links) en Sabine Westendorp van Care4You. (Frans Nikkels)