Nieuws Actueel

Huipie verlaat Schaep Ahoy door heimwee

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 4818177

Het Pact Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Huipie in alle 8 afleveringen te zien zou zijn in dit 5e seizoen van de Schaep-reeks. "Dat scenario moest veranderd worden toen de opnameperiode naar achteren werd verschoven", vertelt Steenbeeke. Hij dook met de nieuw opgerichte theatergroep HET PACT de theaters in met het stuk Volledig verknipt, waarvan al 40 voorstellingen waren gepland en verkocht.

Steenbeeke heeft geen spijt van zijn keuze om voor zijn nieuwe theatergroep te kiezen. "Het was een hitje, het publiek was enthousiast. Dus dat was fijn. Ik heb het niet voor niets gedaan." Toch vindt de acteur het jammer dat hij als Huipie van boord moest stappen tijdens de cruise die de Jordanezen maakten door Nederland. "Met heel veel pijn in het hart ben ik afgehaakt. Gelukkig was het zo mooi geschreven dat ik goed kon spelen wat ik op dat moment voelde. In een afscheidslied ging ik van boord en iedereen stond eigenlijk te huilen en ik nog het hardst. Dat was wel heel ontroerend."

Dapper Bianca Krijgsman, die Huipie’s vrouw Greet speelt, noemt het een dappere keuze van Laus. "Het is heel moeilijk een groep op te richten. Het Schaep is een heel zeker iets en heeft succes. Om daar zomaar van weg te gaan vond ik wel dapper."

Laus Steenbeeke erkent dat hij er slapeloze nachten van heeft gehad. "Het is niet zo dat je zomaar roept 'oh, dan doe ik dit maar even niet.' Het was een heftig besluit." Het vertrek van Steenbeeke had grote consequenties. "Nu is mijn rol geen dragende, het is daardoor wat gemakkelijker. Maar je hoort bij de club, je bent daar deel van. Ik complimenteer de schrijver en het creatieve team. De gekozen oplossing voelt als een hele logische keuze, die ook heel erg bij het karakter past. Huipie die heimwee heeft en zijn kinderen mist, dat past bij hem en vond ik leuk om te spelen."

Huipie wordt aan het einde van de 2e aflevering uitgezwaaid. Dat is zaterdagavond te zien op NPO1, 20.30 uur bij de KRO.