Nieuws Actueel

Huisman opent productielocatie in Brazilië

Caroline Spilt 22 april 2015

Huisman schiedam boor platform groot

Het Schiedamse bedrijf Huisman heeft een nieuwe productiefaciliteit in het zuiden van Brazilië geopend. De locatie wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. Dat maakte de wereldwijd opererende specialist in hijs-, boor- en offshore-installaties woensdag bekend.

Op de locatie in Navegantes staan een grote productiehal, een werkvoorbereidings- en lashal en een kantoorgebouw. Er komen ook nog een schilderhal, magazijn en testfaciliteiten. Het is gelegen langs de rivier de Itajai-Açu, waardoor snelle installatie van Huisman-apparatuur aan boord van zeeschepen mogelijk is.

Huisman heeft voor de Braziliaanse vestiging al contracten op zak voor de levering van tien verschillende soorten kranen voor Sete Brasil en kranen en opslagapparatuur voor pijplegsystemen voor Technip-DOF. Begin dit jaar is ook een contract getekend met Grupo CBO voor vier lierpakketten.

Concurrentievoordeel"De beslissing om een productiefaciliteit in Brazilië te starten, is een logisch antwoord op de enorme Braziliaanse vraag naar offshore-installaties'', zegt topman Joop Roodenburg in een toelichting. "De mogelijkheid om onze producten lokaal te produceren biedt ons en onze klanten een belangrijk concurrentievoordeel. Zo bouwen we bij onze productiefaciliteit in China momenteel zowel kranen als pijplegtorens en boorinstallaties.''