Nieuws Actueel

Huiswerkbegeleiders: meer klanten door rekentoets

Van onze redactie 28 januari 2015

Tegenstanders vrezen hierdoor een tweedeling als de ene ouder wél bijles voor z'n kind kan betalen en de ander niet.

Scholieren op mbo's en in het voortgezet onderwijs moeten vanaf volgend jaar een rekentoets maken om een diploma te kunnen halen.

Commerciële organisaties Stichting Goed Rekenonderwijs vreest ervoor dat commerciële organisaties in het gat springen. "Een tweedeling dreigt in de maatschappij, met minder kansen voor ouders die niet in staat zijn hun kinderen dure bijles te laten volgen", schrijft de stichting aan de Tweede Kamer.

"Op zich is er niks op tegen, maar er zijn altijd ouders die dat niet kunnen betalen", zo formuleert emeritus hoogleraar wiskunde en voorzitter van de stichting Henk Tijms het in zijn eigen woorden.

Stijging Meerdere huiswerkbegeleiders geven aan dat ze nu al leerlingen een rekentoetstraining geven, maar dat ze volgend jaar een flinke stijging verwachten. "Het aantal rekentoetstrainingen is in 2014 met zo'n 40% gestegen", zegt Teun van Hemel van ikwilbijles.nl . "Volgend jaar zal het echt op stoom komen, als het halen van de rekentoets verplicht wordt om te slagen."

Foto: ©Hollandse Hoogte