Nieuws Actueel

Hulp voor blinden via speciale app (video)

Van onze redactie 15 januari 2015

De applicatie werkt heel simpel. Mensen met een visuele beperking loggen in en zoeken contact met iemand die wel iets kan zien. Via een videoverbinding komen ze met elkaar in contact. De slechtziende richt de camera van zijn iPhone of iPad op hetgeen hij wil zien, bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum van een pak melk of een prijskaartje van een artikel in een winkel. De gebruiker vertelt dan wat de camera van de blinde of slechtziende laat zien.

Verschil maken Be My Eyes is gemaakt door de Deen Hans Jørgen Wiberg, zelf slechtziend. “Ik hoop dat de online community Be My Eyes tot een succes zal maken”, zegt hij op de website van de app. “Zo kun je het verschil maken in het leven van mensen met een visuele beperking over de hele wereld.”

Misbruik De makers zijn op zoek naar vrijwilligers die hun ogen willen ‘uitlenen’. Misbruik van de app proberen de makers uit te sluiten door aan het eind van iedere hulpsessie zowel de gebruiker als degene die helpt feedback over het contact te geven. Bij misbruik wordt er meteen ingegrepen.

Be My Eyes - helping blind see from Be My Eyes on Vimeo.