Nieuws Actueel

Hulp voor winkeliers

Rik Nizet 17 maart 2015

Hulp winkeliers ondernemen middelgroot

De binnensteden in Nederland moeten weer bruisen en dat lukt niet met alsmaar groeiende winkelleegstand. Daarom komt het kabinet dinsdag met maatregelen om winkeliers te helpen en winkelcentra leefbaar te houden, aldus het AD.

De ondernemer van morgenWinkeliers krijgen voortaan sneller een vergunning om hun zaak uit te breiden met horeca of te vernieuwen. De vaak torenhoge huren voor de winkelpanden, zo beloven de vastgoedbazen, gaan flink omlaag. Verder komt er 40 miljoen euro beschikbaar aan extra leningen voor het midden- en kleinbedrijf.

OpleidingDe 775.000 medewerkers in de detaihandel krijgen daarnaast een opleiding zodat ze straks gemakkelijker een baan kunnen vinden bij een webshop.

Deze maatregelen, die vandaag door minister Kamp van Economische Zaken worden gepresenteerd aan de Tweede Kamer, moeten de al 10 jaar lang groeiende winkelleegstand in Nederland een halt toeroepen.De ondernemer van morgenDe ondernemer van nu moet in staat zijn de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden wil hij over tien jaar nog met zijn onderneming bestaan. Dit vraagt om kennis, visie, innoverend vermogen en flexibiliteit van zowel de ondernemer als zijn bedrijf, schrijft het ING Economisch Bureau. Steeds meer Nederlanders kiezen bewust voor het zelfstandig ondernemerschap. Deze ontwikkeling wordt gestimuleerd door: Lagere drempels om een eigen bedrijf te beginnen, nieuwe technologische ontwikkelingen waardoor de hele wereld binnen handbereik ligt, nieuwe verdienmodellen en een drang naar meer vrijheid onder nieuwe generaties die de arbeidsmarkt betreden.