Nieuws Actueel

Huwelijk tussen techniek en sport kan regio kennis, banen en betere sportprestaties opleveren

Van onze redactie 21 april 2015

FBK Games Robin Hilberink

Saxion heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om samen met bedrijven, sportverenigingen en kennisinstituten kennis op het gebied van topsport en techniek in de regio te gaan bundelen. Deze initiatieven zijn ondergebracht in het kenniscentrum Tech for Future van de hogescholen Saxion en Windesheim. Met als doel nieuwe toepassingen en economische activiteit te scheppen. Bovendien kunnen topsporters beter en langer presteren, profiteren revalidatiecentra en breedtesport mee en blijft een groter deel van de bevolking langer vitaal en gezond.

Veel kennis

„We hebben ontzettend veel kennis zitten bij bedrijven, topsportverenigingen en onderzoeksinstellingen, maar het is allemaal versnipperd. Wij hebben gemerkt dat je een versnelling krijgt in nieuwe toepassingen als je deze mensen en kennis uit de verschillende geledingen bij elkaar brengt”, zegt frits Oosterveld, lector Gezondheid en Bewegen van Saxion.

Symposium

De resultaten van de eerste twee jaar Topsport en Techniek worden donderdag 30 april gepresenteerd en besproken op een symposium in De Grolsch Veste. De initiatiefnemers willen graag weten wie in Twente het stokje wil(len) overnemen van Saxion als over een jaar de projecttermijn is verstreken en de financiering stopt. Gemeenten, bedrijven, andere kennisinstituten of wellicht een combinatie van partijen.

Foto: Beeld van de FBK Games in Hengelo. (Robin Hilberink)