Nieuws Actueel

Hyandai tast diep in de buidel

Lotte Grimberg 18 september 2014

Autofabrikant Hyundai trekt miljarden uit voor de aankoop van onroerend goed in zakendistrict Gangnam in de Koreaanse hoofdstad Seoul. Samen met enkele andere bedrijven legt de grootste autoproducent van Zuid-Korea 10,6 biljoen won (bijna 8 miljard euro) op tafel voor de locatie van circa 80.000 vierkante meter, waar zijn nieuwe hoofdkwartier moet verrijzen.

Onroerend goedHyundai bood volgens ingewijden ongeveer drie keer de marktwaarde en wist daarmee concurrent Samsung af te troeven. Het onroerend goed werd gekocht van Korea Electric Power (Kepco), dat verhuist naar het zuiden van het land.

Auto-attractieparkHet bod van Hyundai overtrof de nettowinst van 9 biljoen won die het concern vorig jaar wist te realiseren. Op het perceel wil het bedrijf onder meer zijn nieuwe hoofdkantoor, een hotel, een congrescentrum en een auto-attractiepark laten bouwen.

Kenners spraken van een vastgoeddeal die zijn weerga in Zuid-Korea niet kent. Aandeelhouders waren minder enthousiast. Het aandeel Hyundai verloor donderdag ruim 9 procent op de beurs in Seoul.