Nieuws Actueel

IBM trekt wissel op Wall Street

Van onze redactie 20 oktober 2015

Image 5356486

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent lager op 17.182 punten. De S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2031 punten en de Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 4900 punten.

De omzet van IBM (min 4,6 procent) daalde voor het veertiende kwartaal op rij. Het bedrijf kampt met een teruglopende vraag naar zijn oudere producten en diensten, terwijl fors wordt geïnvesteerd in onder meer cloudtechnologie. Dat resulteerde in een lagere winstgevendheid. De prognose voor de operationele winst in 2015 werd verlaagd.

Harley Davidson

Lockheed Martin (min 1,7 procent), het bedrijf achter de JSF, rekent er op dat de omzet volgend jaar vergelijkbaar zal zijn met het resultaat dit jaar. Analisten gingen juist uit van een stijging na drie achtereenvolgende jaren waarin de inkomsten afnamen.

Harley Davidson (min 9,3 procent) kampt met tegenvallende verkopen en trekt daarom circa 70 miljoen dollar extra uit voor reclamespotjes en voor de ontwikkeling van nieuwe producten. De winst in het derde kwartaal bleef achter bij de gemiddelde verwachting in de markt, evenals de prognose voor het aantal motoren dat dit jaar wordt afgeleverd.

EPA