Aangeboden door JouwWeb

Branded Content Ict

Makkelijker dan ooit zélf jouw website bouwen

Wie door social distancing thuis zit, bedenkt nuttige tijdsbestedingen waar je anders maar niet aan toe komt, zoals een website of webshop bouwen. Dagelijks doen 100-150 mensen dat met de online tool van JouwWeb. Omdat het makkelijker is dan ooit, en leuk.

Van onze redactie 31 maart 2020

Laatste update: 2 april 2020 08:52

Jouw Web Design Tool Wouter Twisk coronacrisis thuiswerken

Oprichter en ceo van JouwWeb voor de gebruikersinterface van de tool om zelf websites te bouwen JouwWeb. Foto: Jeroen Appels (Van Assendelft)

Neem Bloemen voor de Helden. Op de website kun je bloemen bestellen die telers anders moeten vernietigen en die laten bezorgen bij jouw helden. Dat zou ook zonder website kunnen, maar in een week tijd 1109 bestellingen? Met JouwWeb bouwde de stichting in een paar uurtjes zelf de website en ging los. Het is precies de missie van JouwWeb, dat Wouter Twisk tien jaar geleden oprichtte met studievriend Roel van Duijnhoven: iedereen in de gelegenheid stellen zélf websites en webshops te bouwen. ,,We studeerden informatica aan de TU Eindhoven en werden vaak gevraagd of we een website wilden helpen bouwen. Dan, bedachten we, kunnen we beter een tool ontwikkelen waarmee iedereen heel eenvoudig zélf een website en webshop kan bouwen. In een browser, klikken en slepen en in gebruiksgemak vergelijkbaar met Word.”

"Mensen zitten massaal thuis en veel ondernemers nemen de kans te baat"

Wouter Twisk, oprichter en ceo JouwWeb

Dat is met JouwWeb gelukt, vinden 27.500 klanten en blijkt uit lovende reviews op Trustpilot en de 25e plek in de Deloitte Technology Fast 50 met 568 procent groei in 2019. Bloemen voor Helden is één van de vele websites en webshops die Twisk deze dagen online ziet komen met JouwWeb.

Social distancing

,,Je merkt overal een grote bereidheid om lokale ondernemers een hart onder de riem te steken. Maar veel ondernemers zijn nog niet online vertegenwoordigd, of bieden nog geen online verkoop aan. Met onze online tool kunnen ze snel een webshop bouwen. Juist nu, vanuit huis, zonder dat je een webdesigner nodig hebt. Mensen zitten massaal thuis door social distancing en veel ondernemers nemen de kans te baat. Het is makkelijker dan ooit.” De Eindhovense ondernemer ziet het bedrijf twee keer zo snel groeien, met 100 tot 150 nieuwe klanten per dag.

Lees ook: ONL lanceert app met coronaondersteuning voor ondernemers

Daar zitten opmerkelijke aanmeldingen bij, zoals bloemenvoordehelden.nl. ,,Ons supportteam deelt dat dan met alle collega’s en dan regent het digitale hartjes. Minder persoonlijk dan als je bij elkaar bent, maar het motiveert enorm en geeft de energie die we nodig hebben nu we alle zeilen bijzetten.”

Online afzetmarkten

,,Wij zijn blij dat we in deze tijd met onze tool veel ondernemers kunnen helpen. Zoals horeca-ondernemers die maaltijdboxen gaan verkopen en kapperszaken die haarproducten en tegoedbonnen aanbieden. Voor alle ondernemers die juist nu online afzetmarkten willen creëren én voor initiatieven als de stoepkrijt challenge en ondernemerbezorgd.com. De sociale impact is hartverwarmend!”

JouwWeb is daarom nu de eerste drie maanden gratis (maandelijks op te zeggen).