Nieuws Actueel

Identificatie MH17 duurt nog tot maart

Van onze redactie 18 december 2014

In de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar sinds juli meer dan 300 leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) de MH17 slachtoffers identificeren, liggen nog steeds veel lichamelijke resten waarvan via een DNA-test duidelijk moet worden bij welk slachtoffer ze horen, aldus De Bruyn.

Teruggeschaald Het identificatieteam is volgens hem inmiddels teruggeschaald naar 20 à 30 leden. Zij proberen de komende maanden nog zo veel mogelijk stoffelijke resten te matchen met alle op 17 juli omgekomen passagiers van het naar beneden gebrachte vliegtuig. "De prognose van 1 maart baseren we ook op de beschikbare capaciteit bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)."

Van de 298 passagiers van MH17 zijn er in 5 maanden tijd 294 geïdentificeerd. Of de overige 4 slachtoffers, allen Nederlanders, alsnog geïdentificeerd kunnen worden, is onzeker. ,,Er is tot nu toe geen match met de stoffelijke resten die eind november na een zoekmissie zijn teruggekomen. Maar we blijven hopen en er hard aan werken", aldus De Bruyn. Het NFI heeft nog een aantal DNA-stalen in onderzoek. In enkele weken moet duidelijk worden of zij uniek celmateriaal bevatten dat gelinkt kan worden aan de nog niet geïdentificeerde slachtoffers.