Nieuws Actueel

IJsbaan toch op Groote Markt in Oldenzaal

Van onze redactie 18 september 2015

Schaatsbaan frans nikkels

„We hadden nu graag de mensen blij willen maken met het definitieve ‘ja’, maar er zijn nog wat plooien die gladgestreken moeten worden”, zegt Visscher.

KerstsfeerHet plan van de Juniorkamer behelst een overdekte ijsbaan op de Groote Markt die de hele maand december blijft liggen. De baan moet de kerstsfeer in de decembermaand een extra dimensie geven. De leden denken met de aanleg van de baan het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Het zou voor Oldenzaal de eerste keer worden dat er een maand lang een ijsbaan in het centrum van de stad ligt

Horeca-ondernemersWat wel vaststaat is dat, als de ijsbaan er komt, deze op de Groote Markt zal worden opgebouwd en niet op het Plechelmusplein, zoals dat eind vorig jaar nog werd geopperd. „Daar gaan we wel van uit, want onze vergunningaanvraag zal alleen voor de Groote Markt zijn. Het is ook de wens van de horeca-ondernemers om de ijsbaan op de Groote Markt aan te leggen”, bevestigt de voorzitter.

VoorbeeldDe exploitatie van de ijsbaan zoals men die in Apeldoorn al jaren kent is het voorbeeld voor de Juniorkamer: “Daar kan de jeugd gratis gebruik maken van de baan, maar ondernemers die de baan bijvoorbeeld ’s avonds willen huren, betalen een bepaalde prijs. „Op die manier zouden we extra inkomsten kunnen genereren”, aldus Visscher.

Het plan voorziet in een ijsbaan van 25 bij 10 meter waar een tent van 35 bij 20 meter overheen komt te staan. Bij goed weer zouden de glazen wanden van de tent er helemaal uit kunnen. Volgens Visscher zal de beslissing of de ijsbaan er komt uiterlijk volgende week woensdag genomen moeten zijn.

Foto: Schaatsbaan op de Oude Markt in Enschede (Frans Nikkels)