Nieuws Actueel

IJsbanen Flevonice weer open

Van onze redactie 30 december 2015

Schaats 6

De ijsbanen van Flevonice in Biddinghuizen zijn sinds woesndag weer open, meldt De stentor.

Het warme weer zorgde er bij Flevonice voor dat de ijsbanen vanaf de start van de kerstvakantie tijdelijk gesloten moesten worden. Een temperatuurdaling zorgde er deze week voor dat de ijsbanen vanaf dinsdag 29 december weer open konden.

Zachte winterweer: tijdelijk geslotenMet ruim 3­ kilometer aan ijsbanen in de buitenlucht is het moeilijk om met temperaturen tegen de 15 graden Celsius ijs te houden. Daarnaast spelen ook weerelementen als zon, regen en wind een grote rol op de vorming het ijs. Het zachte winterweer deden de ijsmeesters van Flevonice noodgedwongen besluiten om de ijsbanen tijdelijk te sluiten.

Koudere lucht zorgt voor heropeningMet de aanvoer van koudere lucht en dalende temperaturen zijn de ijsmeesters van Flevonice afgelopen dagen druk bezig geweest om nieuwe ijsvorming mogelijk te maken. Hierbij wordt water uitgereden over de koelelementen en laag voor laag de ijsbaan opgevroren tot een vloer van ongeveer 12 centimeter dik. Binnen 48 uur hadden de ijsmeesters op het 3 ­kilometer lange traject een ijsvloer gecreëerd waarop geschaatst kon worden.