Nieuws Actueel

IJscotheek Van Olffen in Almelo maakt ijs van Almelose melk

Van onze redactie 4 augustus 2015

I Jscotheek van Olffen Emiel Muijderman

"Het is alweer 17 jaar geleden dat ik mijn eigen zaak ben begonnen in Almelo, aan de Grotestraat in Almelo. Deze locatie is voor ons perfect. We hebben de hele dag zon en het loopt hier lekker door, mensen weten ons te vinden."

Almelose melk Bijkomend voordeel is dat de leverancier van de melk hemelsbreed slechts 3 kilometer bij zijn winkel vandaan zit. "Wij gebruiken voor het bereiden van onze producten echte Almelose melk. Eénmaal in de drie dagen ga ik naar de boer om nieuwe melk op te halen, vers uit de machine."Hele dagen is Van Olffen in de weer met het maken van ijs. "Zodra ik hier 's morgens de zaak in loop, zet ik de machines aan en begin ik met het maken van ijs. Dat gaat door tot ik aan het einde van de dag naar huis ga."

Vers, ambachtelijk ijs En dat is ook nodig om de klanten de hele dag vers, ambachtelijk ijs in alle smaken aan te kunnen bieden. "Het kan niet zo zijn dat wij aan het einde van de dag geen vanille, aardbei of chocola meer hebben. De klant moet zo lang wij geopend zijn alle smaken kunnen krijgen die wij in het assortiment hebben, ook om half tien in de avond."

Smaken ontwikkelen Eén van de mooiste dingen aan zijn werk vindt Van Olffen toch wel het ontwikkelen van de smaken. "Je probeert toch altijd mee te gaan met de trends. Maar er komt zoveel bij kijken om het ijs perfect op smaak te krijgen. Je moet alles van een product precies uitpluizen om tot een perfect resultaat te komen. Daarin zit voor mij een enorme uitdaging, maar dat is tevens wat dit werk zo mooi maakt."

Hugo wijn De standaardsmaken blijven het meest populair. "Vanille, citroen, aardbei en chocola blijven de meest verkochte smaken, daar kiezen mensen het snelst voor", beweert de ijsbereider. Toch zijn er elk jaar nieuwe trends. Zo verkoopt Van Olffen dit jaar voor het eerst ijs dat smaakt naar de bekende Hugo wijn. "Deze wijn is steeds meer in opkomst. Voor mij was dit een aanleiding hier een ijssmaak van te maken. En met succes."

Foto: Emiel Muijderman