Nieuws Actueel

IJsselstein wereldnieuws na stuntaanzoek

Van onze redactie 14 december 2014

Media van over de hele wereld pikten het verpletterende huwelijksaanzoek op van de 'vliegende Romeo' (Duitse krant Bild) uit 'the sleepy Dutch town' IJsselstein, volgens het Amerikaanse persbureau AP.

Een man wilde zijn vriendin vanuit een hoogwerker ten huwelijk vragen, maar de kraan viel om en sloeg een gat in het dak van de buren. Volgens de eigenaar van het kraanbedrijf was het de bedoeling dat Romeo 'in een bakje' voor het raam van Julia zou worden getild. Daar zou hij dan een romantisch plaatje voor haar draaien en haar ten huwelijk vragen.

Het romantische hoogstandje dat finaal misging werd opgepikt door kranten van Nieuw-Zeeland tot Californië.

Verpletterend aanzoek De publieke omroep van NieuwZeeland spreekt van 'a smashing proposal'. Het Canadese CTV News deed er nog een schepje bovenop: 'verpletterend huwelijksaanzoek leidt tot evacuaties'. Het Zwitserse blad 20Minuten spreekt van een aanzoek 'dat er goed inhakte'.

CNN ziet in de mislukte actie het bewijs dat je bij een huwelijksaanzoek geen kraan moet gebruiken. Ook de website Gizmodo.com heeft wijze raad achteraf: 'Dit is waarom je het moet houden bij een traditioneel huwelijksaanzoek'. De commentator zegt dat het met steeds gekkere stunts met flashmobs, drones en 'gigantische transformerrobots' wel een keertje fout moést gaan. Ouderwets op de knieën voor de dame in kwestie is veel veiliger, aldus Gizmodo.