Nieuws Actueel

IJzersterke zomer voor Ryanair

Rik Nizet 2 november 2015

Ryanair toestellen 335

Prijsvechter Ryanair heeft een ijzersterke zomer achter de rug. Het luchtvaartbedrijf zag de winst in het tweede kwartaal van zijn boekjaar met 41 procent aandikken, nadat het aantal boekingen op een record uitkwam. Daarbij verscherpte de onderneming zijn winstprognose.

Ryanair realiseerde een resultaat van 843 miljoen euro in de driemaandsperiode tot en met september. Dat was een jaar eerder nog 598 miljoen euro. De winst is daarbij ook hoger dan voorzien, marktkenners rekenden in doorsnee op 837 miljoen euro.

De prestaties zullen de winst over het hele jaar laten uitkomen aan de bovenkant van de eerder gestelde bandbreedte van 1,175 tot 1,225 miljard euro, aldus Ryanair in een verklaring.

58 miljoen passagiersRyanair vervoerde in de eerste zes maanden van zijn boekjaar 58 miljoen passagiers. In de zomerperiode waren er meer klanten vanwege de natte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk. Het resultaat kreeg ook door positieve wisselkoersen overigens een duwtje in de rug. Verder profiteert het bedrijf naar eigen zeggen van zijn strategie die het motto Always Getting Better draagt.

Volgens de eigen prognoses komt het aantal passagiers over het hele jaar bezien uit op circa 105 miljoen. Het aantal stoelen in de vliegtuigen van het concern was de afgelopen zes maanden overigens altijd voor meer dan 90 procent bezet.