Nieuws Actueel

Ik stop... nog niet

Rik Nizet 18 juli 2014

Buiten broeierig warm, binnen steriele aircolucht. De hotelkamer lijkt eindstation voor Nassira. Moederziel alleen. Geen inspiratie. Tegenslag. Teleurstelling. Je business ligt op z'n gat en er lijkt nog maar een uitweg: je zaak aan de wilgen hangen en gaan solliciteren. De ontwapende blog van Nassira Boudhan over haar tegenslagen en wederopstandig bleek goed voor goud. De blogtop 5 van deze week:

1. Nassira Boudhan - Ik stop... nog niet

Daar zit ik dan met mijn plannen om de wereld te verbeteren. In een hotelkamer in Sharjah, helemaal alleen met mijn verhaal en mijn duurzame producten. Na mijn onderzoekje in januari had ik vier weken Emiraten geboekt, daar zijn er nu al twee van voorbij zonder concrete resultaten. Sterker nog, ik ben teleurgesteld en zie bijna geen andere uitweg dan twee weken eerder terug te vliegen naar Nederland om daar opnieuw te solliciteren naar een baan.

2. Janneke van Heugten - Is angst een goede raadgever?

Terwijl er vijf schaaltjes gezonde snacks tussen mij en stagiaire Kimberley staan, lees ik dat het thema van deze editie ‘gezondheid en ondernemen’ is. Appeltje, eitje, schiet er met een blik op zoveel gezond voer door mij heen.

3. Ad van Beek - Durf liefde te geven

Dit geluk van liefde deel ik graag met je. Liefde opent, geeft energie, verbindt en maakt jezelf en anderen blij. In mijn onderstaande column lees je het effect daarvan. Ik wens je een fijne zomervakantie met veel geluk en liefde. Durf liefde te geven zonder de verwachting het terug te krijgen!

4. Gertjan Kleinpaste - Een kleingeestig kamertje

Een paar jaar geleden ontving ik een factuur van de Kamer van Koophandel (Oost Nederland). Wonend in de Betuwe hield ik die factuur voor een spookfactuur. Daar werd immers nogal voor gewaarschuwd.5. Richard de Vries - Kennis is nog geen wijsheidWaarom een workshop? Waarom niet? Binnen teams lopen medewerkers die een schat aan kennis en ervaring hebben. Ervaring die van onschatbare waarde is voor het verder ontwikkelen van teams.