Nieuws Actueel

Ik vind het gewoon niet leuk meer

Rik Nizet 15 mei 2015

Ondernemers hebben het zwaar groot

Veel ondernemers die gebukt gaan onder een zware last willen eigenlijk stoppen, maar doen het niet. Why? Hoe kan het toch dat een derde van de ondernemers aangeeft binnen vijf jaar te willen verkopen, maar dat er slechts weinig ondernemers zijn die actief de stap zetten?, vraagt Tom Beltman zich hardop af. Zijn opsomming van mogelijke redenen om niet te stoppen bleek goed voor bloggoud. Bekijk en lees de overige topblogs van de voorbije week in de blogtop-5.

1. Tom Beltman - Ondernemer tegen wil en dank

Ik vind het gewoon niet leuk meer. Zo, dat is er uit. De afgelopen maanden spreek ik met regelmaat ondernemers die dit (durven) te zeggen. Van de ruim 1,0 miljoen ondernemers in Nederland is een groep het ondernemer zijn beu. Is dat erg?

2. Bouwien Rutten - Flexwet mist ondernemersgeest

De arbeidsmarkt is al een aantal jaar gespannen. In eerste instantie leek het ver weg, maar gaandeweg kwam het voor velen steeds dichterbij. Je baan verliezen of een contract welke niet verlengd werd. Soms heel verrassend, soms heel logisch, want er was een zichtbaar teruglopende omzet.

3. Arjen van Ruiten - Ineens weer in de hippe lift

Veel mensen in mijn naaste omgeving zweren bij Apple-producten. Ik heb die liefde voor Apple nooit gehad.

4. Wouter Volkeri - Grenzeloos denken

Ieder mens heeft weleens het goede voornemen om zijn of haar lichamelijke conditie te verbeteren. De eenvoudigste weg om dit te bereiken is doorgaans simpelweg te beginnen met hardlopen in de frisse buitenlucht. Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Tijdens het eerste rondje doet elke meter pijn en is de gedachte aan omkeren, stoppen of het verkleinen van de voorgenomen ronde haast onvermijdelijk.

5. Wesley Boer - Voldoet jouw doel aan de eisen?

In mijn vak als lifestyle architect begint alles met het bepalen van een doel, waar wil je precies naar toe? Als je namelijk niet precies weet waar je naar toe wilt, dan eindig je waarschijnlijk op een plek waar je liever niet had willen eindigen.