Nieuws Actueel

IKEA Eindhoven vreest Project Verstoppertje

Bram de Vrind 11 maart 2015

Ikea project verstoppertje facebook aanmeldingen 335

Een aangekondigd evenement met 29.000 verstoppertje spelers is bij IKEA Eindhoven met angst en beven ontvangen. De Zweedse woonwarenhuisketen heeft de organisatoren laten weten dat de deelnemers abosuluut niet welkom zijn op zaterdag 16 mei.

Lees ook:

Verstoppertje spelen in IKEA?IKEA sluit bezoekers opIKEA spot briljant met Apple

Dan hadden de organisatoren Project Verstoppertje gepland in de vestiging van IKEA op bedrijventerrein Ekkersrijt. "We weten ervan, maar dit is niet de bedoeling", aldus een Ikea-medewerker tegen het AD. "Onze winkels zijn bedoeld om klanten een prettige en veilige winkelervaring te bieden. Verstoppertje spelen hoort hier niet bij."

VerplaatsenGelukkig voor IKEA kreeg de weigering gehoor bij de organisatoren, die op hun Facebookpagina inmiddels 29.000 aanmeldingen (and counting) hebben ontvangen. Zij besloten het evenement te verplaatsen naar een nader te noemen locatie.

Uren ontzichtbaar"Ook wij hebben het gevoel zodra we een stap binnen de IKEA zetten dat we kunnen vluchten en eventueel zelf uren onzichtbaar kunnen zijn wanneer je een leuke verstop plek hebt gevonden. Daarom zijn we dit natuurlijk ook gestart. Helaas is IKEA niet bereid om hierin mee te werken omdat zei op deze manier de veilige beleving van de klant op dat moment niet gegarandeerd kan worden. Dit betreuren we dan natuurlijk ook ten zeerste", aldus de organisatoren op Facebook.

Andere ketenZe gaan hun heil bij een andere keten zoeken: "Echter zijn wij door al jullie enthousiaste reacties wel gedreven om zo'n evenement te gaan opstarten. Om die reden zullen we dan ook even de tijd moeten nemen en gaan kijken of er winkelketens zijn die bereid zijn om zo'n top evenement te willen steunen!"

//

Bericht door Verstoppertje IKEA Eindhoven.