Nieuws Actueel

IKEA heeft de beste reputatie

Caroline Spilt 21 mei 2015

Ikea mark ogertschnig middelgroot

IKEA is uitgeroepen tot het merk met de beste reputatie in Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Incompany 500 onderzoek naar spontane aantrekkingskracht en reputatie onder consumenten. Tijdens de feestelijke uitreiking in het Amstel Hotel mocht Mark Ogertschnig, Country Corporate Communication Manager van IKEA Nederland, de reputatieprijs in ontvangst nemen. De prijs werd uitgereikt door Incompany-hoofredacteur René Gerhardus.

Uit het onderzoek van Incompany 500 blijkt dat IKEA vooral hoog scoort op betrouwbaarheid en sympathie. “Het winnen van deze prijs is een heel belangrijke erkenning in een tijdperk waarin retailers het zwaar hebben. Onze ruim 5.000 medewerkers zetten zich zeven dagen per week met volle aandacht in om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. We luisteren, inspireren en proberen altijd zo eerlijk en oprecht mogelijk te zijn. Dat de consument en met name hoogopgeleide zakelijke beslissers dat zo voelen en op deze manier waarderen, maakt ons enorm trots en dankbaar,” aldus Mark Ogertschnig, Country Corporate Communication Manager IKEA Nederland.

Overall winnaarVoor Incompany 500 vroeg onderzoeksbureau MWM2 3.000 hoogopgeleide zakelijke beslissers spontaan namen te noemen van aantrekkelijk merken op de arbeidsmarkt, zakelijke markt en investeringsmarkt. De top 100 van aantrekkelijke bedrijven en organisaties werd vervolgens door ruim 2.000 beslissers beoordeeld op 12 aspecten die te maken hebben met reputatie, zoals betrouwbaar, sympathiek en succesvol. IKEA kwam bij dit reputatieonderzoek als overall winnaar uit de bus.

KlimRené Gerhardus, Managing Partner Incompany: “IKEA scoort al jaren constant op hoog niveau in het Incompany 500 onderzoek naar aantrekkingskracht en reputatie. Eind 2014 pakte het woonwarenhuis ook al de eerste plaats met de hoogste medewerkerstevredenheid in de sector detail- en groothandel. Als werkgever klimt IKEA nu zelfs van plaats 29 naar plaats 24 in de notering. Dat consumenten het bedrijf zo waarderen op reputatie is volkomen terecht.”