Nieuws Actueel

IKEA tweede thuis voor ZZP'er

Bram de Vrind 20 juni 2014

ZZP'ers die geen vast eigen kantoor hebben maar wel veel 'onderweg' zijn, kiezen met overgrote meerderheid (62 procent) de restaurants van IKEA als beste plek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten. Dat blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland.

De locaties zijn goed bereikbaar, de koffie smaakt goed en de prijzen in het restaurant zijn laag, aldus de respondenten.

OntbijtsessiesIn de IKEA-vestigingen in Haarlem (Waarderpolder), Amsterdam (Zuidoost), Heerlen en Delft zijn kleine ZZP-communities aan het ontstaan, waar één keer per maand speciale ZZP-ontbijtsessies worden georganiseerd.

Basic"Het heeft ook wel iets", zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "De restaurants zijn basic, niet super-de-luxe, maar toch aantrekkelijk."

StopcontactenIKEA heeft wel een nadeel: in de restaurants zijn nauwelijks stopcontacten te vinden voor de meegebrachte laptops en iPads. Echter, de WIFI-verbinding is razendsnel.

La PlaceAndere locaties die 'onderzocht' zijn, zijn McDonald's, BurgerKing, La Place en AC Restaurants.

Niet altijd even schoonLa Place werd vooral als 'te duur' ervaren. Ook is de kwaliteit van het eten bij La Place niet altijd even uitmuntend. McDonald's is populair omdat deze ook op veel locaties is te vinden, maar de internetverbinding is niet altijd even snel én de McDonald's zijn niet altijd even schoon.

Hotspots"Voor ZZP’ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn met en naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten, zo blijkt maar weer", zegt Jerry Helmers.

ReuringUit het onderzoek bleek ook dat veel ZZP’ers, die geen vast (extern) kantoor of werkplek hebben, regelmatig op deze plekken hun opdrachten verder uitwerken. "Je hebt immers toch wat reuring om je heen; dat is altijd beter dan alleen maar 'alleen' thuis zitten."

Ook op dit criterium scoorde IKEA bovengemiddeld.