Nieuws Actueel

Imtech bereikt geen akkoord

Lotte Grimberg 5 augustus 2015

Imtech ict 1000

Imtech heeft geen akkoord bereikt met zijn financiers om de Duitse tak meer financiële ruimte te geven. Dat maakte de geplaagde technisch dienstverlener woensdag bekend.

Het bedrijf meldde wel dat er nog aanhoudende gesprekken met de financiers plaatsvinden. "Royal Imtech en Imtech Duitsland evalueren de huidige situatie'', aldus Imtech in een summier persbericht. Daarbij worden de consequenties voor de Duitse tak en voor Imtech als geheel bekeken.

Nieuwe inrichtingImtech liet eerder weten dat vanwege Duitse wetten de buffers van Imtech Duitsland verder moeten worden aangevuld. In dat verband probeerde het bedrijf overeenstemming te bereiken over een nieuwe inrichting van de extra lening waarover al werd gesproken met geldschieters, van in totaal 75 miljoen euro.

Imtech heeft extra geld nodig omdat het langer duurt om weer winst te gaan maken dan eerder werd verwacht. De onderneming bracht onlangs een winstwaarschuwing naar buiten, onder meer vanwege onverwacht hoge verliezen op oude projecten in Duitsland.

FinanciersBestuursvoorzitter Gerard van de Aast ging in een toelichting niet in op de mogelijke gevolgen van het uitblijven van een akkoord over extra geld voor Imtech. Hij benadrukte dat de gesprekken met de financiers worden doorgezet, op basis van nieuwe voorstellen. Hij deed ook geen verdere mededelingen over de gevolgen voor lopende verplichtingen van het bedrijf, of over de hoeveelheid geld die nog in kas is.

"De gesprekken gaan door, we beraden ons nader over de gevolgen en het het is nog te vroeg om conclusies aan deze ontwikkelingen te verbinden'', stelde hij. Bij de bestudering van de consequenties liggen volgens Van de Aast onveranderd,,alle opties'' op tafel.