Nieuws Actueel

Imtech Duitsland vraagt faillissement aan

Van onze redactie 6 augustus 2015

Image 5135838

Eerder deze week meldde Imtech al met financiers te praten over de mogelijkheden om de Duitse tak van het bedrijf meer financiële ruimte te geven. Door de aanhoudende verliezen moest Imtech Duitsland zijn buffers verhogen, maar het geld daarvoor ontbrak. De geldschieters van Imtech gingen echter niet akkoord met het verzoek voor meer middelen in Duitsland.

Imtech benadrukte in een summiere verklaring dat het faillissement alleen het Duitse deel van het bedrijf betreft. Imtech beraadt zich op de gevolgen van de huidige situatie en houdt daarbij ,,alle opties'' open.

Fraude

Imtech kwam twee jaar geleden diep in de problemen, nadat jarenlange fraudepraktijken in Duitsland en Polen aan het licht waren gekomen. De technisch dienstverlener probeert sindsdien schoon schip te maken, maar dat proces verloopt bijzonder moeizaam.

Onlangs nog waarschuwde Imtech dat het langer dan verwacht duurt om de aanhoudende verliezen om te buigen in winst. Daarbij liet het bedrijf ook weten in gesprek te zijn met financiers over een extra lening van 75 miljoen euro, bovenop de eerder overeengekomen kredietfaciliteit van 700 miljoen euro. De gesprekken over de nieuwe lening leverden tot op heden echter geen succes op.

Imtech maakte donderdag bekend dat bestuurder Felix Colsman zijn functie neerlegt in verband met het Duitse faillissement. Dat besluit is genomen om belangenverstrengeling te voorkomen, Colsman blijft wel aan als bestuursvoorzitter van Imtech Duitsland.