Nieuws Actueel

Imtech en Brunel onderuit op beurs

Van onze redactie 5 november 2014

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 406,63 punten. De MidKap bleef onveranderd op 592,09 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 0,9 procent bij.

Brunel stond onderaan de MidKap met een min van ruim 15 procent na een winstwaarschuwing van de detacheerder. Imtech volgde met een verlies van meer dan 12 procent. Beleggers schrokken van de aankondiging dat de technisch dienstverlener onderzoek doet naar mogelijke overtredingen van mededingingswetten.

Heijmans

In de AEX klom ING 0,5 procent. De bank boekte in het derde kwartaal meer winst door hogere rentebaten en lagere voorzieningen voor slechte leningen. ING kondigde tevens aan vrijdag de resterende 1,025 miljard euro aan staatssteun terug te betalen.

Heijmans zag meer dan 22 procent aan beurswaarde verdampen. Het bouwconcern schrapt 200 banen bij zijn onderdeel Utiliteitsbouw en gaf een winstwaarschuwing af. Concurrent BAM, die donderdag met de resultaten komt, zakte meer dan 2 procent.

Alstom

Het Franse industrieconcern Alstom klom 1,8 procent in Parijs na beter dan verwachte resultaten. De Franse cementreus Lafarge steeg meer dan 1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Marks & Spencer won bijna 7 procent in Londen. De Nederlandse topman Marc Bolland zei tevreden te zijn over de vooruitgang die de Britse warenhuisketen boekt. Hij wijst erop dat de onderliggende winst voor het eerst in tijden licht is gegroeid.

De euro was 1,2516 dollar waard, tegen 1,2555 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 76,62 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 81,85 dollar per vat.