Nieuws Actueel

Imtech onderuit op Damrak

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4790742

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent hoger op 486,18 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 725,75 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,2 procent.

Imtech ging ruim 6 procent onderuit in de MidKap. De Telegraaf meldde op basis van verdenkingen van de Duitse justitie dat het installatiebedrijf steeds verder verstrikt raakt in de grote fraude- en omkopingszaak in Duitsland.

Brunel

Grootste stijger onder de middelgrote bedrijven was detacheerder Brunel met een plus van 3,6 procent na een adviesverhoging door ING. TomTom won 2,6 procent. Het navigatiebedrijf heeft contracten gesloten met de autobedrijven Hyundai en Fiat Chrysler.

In de AEX ging bouw- en kunstmestbedrijf OCI aan kop met een winst van 2,3 procent. Olieconcern Shell sloot de rij met een min van 1,5 procent. Op de lokale markt vielen de resultaten van Reesink (plus 3,5 procent) in goede aarde. De machinebouwer wist de omzet vorig jaar te verdubbelen. De nettowinst was ook grofweg twee keer zo veel als in 2013.

Zonnebrillen

In Milaan daalde zonnebrillenmaker Luxottica 1,2 procent. Het moederbedrijf van merken als Ray-Ban en Oakley heeft zijn winst en omzet vorig jaar weten op te voeren naar recordniveaus. Vooral de verkopen in de Verenigde Staten trokken stevig aan.

Barclays daalde 2,5 procent in Londen na publicatie van de jaarcijfers. De Britse bank heeft nog eens 1 miljard euro opzij gezet voor mogelijke schikkingen vanwege manipulatie van de valutamarkt.

De euro was 1,1190 dollar waard, tegen 1,1180 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 49,93 dollar. Brentolie kostte ook 0,7 procent meer, op 59,97 dollar per vat.