Nieuws Actueel

Imtech profiel

Bram de Vrind 11 augustus 2015

Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechter heeft het verzoek goedgekeurd. Hieronder een overzicht van het bedrijf.

Activiteiten: Imtech is een technisch dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, automatisering en werktuigbouw. Het bedrijf levert, installeert en onderhoudt technische oplossingen en installaties voor onder meer gebouwen, schepen en infrastructurele projecten.

Historie: De geschiedenis van Imtech loopt terug tot 1860, het jaar waarin diverse in het huidige concern opgenomen bedrijven werden opgericht. Het huidige Imtech kwam in 1993 voort uit uit de bundeling van alle bedrijven die hoorden bij het conglomeraat Internatio-Müller. In de jaren die volgden, groeide het bedrijf verder door een reeks overnames.

Recente geschiedenis: Imtech kwam na jaren van groei begin 2013 in de knel, door de ontdekking van jarenlange fraude in Duitsland en Polen. Dit zadelde het bedrijf met langdurige, grote verliezen op. Imtech probeerde schoon schip te maken, maar slaagde er niet in uit de financiële problemen te komen. In augustus 2015 leidde dit tot het bankroet van Imtech Duitsland

Hoofdkantoor: Gouda

Omzet: 3,9 miljard euro in 2014

Nettoverlies: 559 miljoen euro in 2014

Werknemers: 22.193 in 2014

Bestuursvoorzitter: Gerard van de Aast. Hij volgde in 2013 René van der Bruggen op. Die had jarenlang de leiding bij Imtech, maar moest door het fraudeschandaal aftreden. Van de Aast wordt op 1 januari 2016 vervangen door medebestuurder Paul van Gelder.

Financieel directeur: Hans Turkesteen. Hij volgde in 2013 Boudewijn Gerner op, die zijn functie ook neerlegde vanwege de misstanden bij Imtech. Turkesteen vertrekt op 1 april 2016 bij Imtech, zo werd in mei bekendgemaakt.