Nieuws Actueel

Imtech sluit deal met geldschieters

Lotte Grimberg 21 augustus 2015

De curator van Imtech Duitsland heeft met geldschieters overeenstemming bereikt over een overbruggingskrediet waarmee lopende projecten kunnen worden voortgezet en het personeel betaald kan worden. De identiteit van de geldschieters, de hoogte van de lening en de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

ONDERNEMERS: MKB en ZZP dupe van val ImtechACHTERGROND: Imtech is failliet verklaardChronologie Imtech1,1 miljard in rook opgegaan

Curator Peter Alexander Borchardt wilde vrijdag alleen kwijt dat het om een "aanzienlijk miljoenenbedrag'' gaat. Of er daadwerkelijk gebruik van zal worden gemaakt, is volgens hem nog maar de vraag. ,,De liquiditeit van Imtech Duitsland ontwikkelt zich duidelijk beter dan verwacht'', zei hij. Wel zorgt het krediet voor rugdekking.

AfgrondImtech Duitsland heeft zo'n 4000 mensen in dienst. Het bedrijfsonderdeel ging eerder deze maand ten onder aan de gevolgen van een slepende fraude- en omkopingszaak, en trok daarmee heel Imtech mee de afgrond in. Vorige week verklaarde de rechter de onderneming failliet.

Borchardt is in gesprek met mogelijke kopers. Eerder deze week meldde hij dat meer dan veertig partijen zich hebben gemeld met belangstelling voor delen van de Duitse tak van het installatiebedrijf. Ook de Nederlandse curator van het moederbedrijf zoekt kopers voor de onderdelen die nog levensvatbaar zijn.

ProjectenTegelijkertijd moet voorkomen worden dat het werk aan belangrijke projecten stil komt te liggen. In Duitsland gaat het onder meer om de bouw van de luchthaven Berlin Brandenburg Airport, waar Imtech belangrijke installatiewerkzaamheden uitvoert. Imtech Duitsland werkt aan ongeveer 960 projecten.